NASLOVNA / VESTI / Stigao je novi FIAT 500L

Stigao je novi FIAT 500L

FIAT-500L-1

Novi, redizajnirani FIAT 500L stiže, kako kažu iz FIAT-a, sa čak 40% novih delova.

S nekolicinom manjih modifikacija na karoseriji, hromiranim detaljima i redizajniranim kućištima LED svetala, praktični 500L izgleda zanimljivije i privlačnije, a u italijanskom koncernu kažu da kupci mogu da izaberu jednu od 37 ponuđenih boja karoserije koje se, opet, mogu kombinovati sa tri boje krova. Nova boja u ponudi je Bellagio plava. Među vidljive promene na karoseriji spadaju i niže postavljena prednja svetla za maglu koja su s novim položajem efikasnija.

FIAT-500L-2

Redizajnirani 500L dolazi u verzijama Urban, Cross i Wagon. Dobio je poprilično izmenjenu putničku kabinu koju karakterišu nove boje, hromirani detalji, novi materijali, drugačiji upravljač, redizajnirana instrument tabla i redizajnirana ručica menjača čiji je položaj sada viši nego pre redizajna. Multimedijalnim sistemom Uconnect upravlja se preko 7-inčnog monitora, a pored kompatibilnosti s Android i Apple uređajima preko Uconnecta se takođe upravlja i radnim programima koji se nude uz crossoversku verziju 500L Cross čiji je pod udaljen od tla dodatnih 25 milimetara.

FIAT-500L-3

Što se tiče motora, FIAT 500L nudi verziju sa 1,4-litarskim benzinskim motorom koji u slabijem izdanju ima 95KS, a u snažnijem 120 KS. Tu je i poznati 0,9-litarski TwinAir benzinac sa 105 KS, a za ljubitelje plina FIAT nudi 1,4-litarski TJet motor sa 120 KS. Osnovni dizelski motor u ponudi je 1,3-litarski MultiJet sa 95 KS, a veći 1,6-litarski motor nudi 120 KS.

FIAT 500L se i dalje smatra jednim od najuspešnijih retro modela današnjice. Bez obzira na činjenicu da spada među automobile koje publika jednostavno voli ili ne voli, niko mu ne može osporiti praktičnost koja se nudi za veoma konkurentnu cenu. Redizajn je, čini se, došao u pravo vreme.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply