NASLOVNA / HOT / Dodge odredio cenu za Challenger SRT Demon

Dodge odredio cenu za Challenger SRT Demon

Challenger-Demon-1

Challenger SRT Demon Dodge planira da u osnovnoj verziji ponudi za 84.995 dolara, a zanimljivo je da kupci koji pored vozačevog žele i ostala sedišta za njih treba da doplate samo po jedan dolar.

Jedan dolar koštaće i opciona servisna kutija s kojom stiže nekoliko delova i alata kojima se Demon optimalno prilagođava trkama ubrzanja na kojima je pokazao da je, u kategoriji produkcijskih automobila, trenutno najbrži – 402 metra prelazi za samo 9,65 sekundi.

Challenger-Demon-2

Za one koji žele Demon sa svim ponuđenim opcijama, cena se penje do 97.000 dolara, što i dalje nije previše za automobil koji raspolaže sa više od 850KS, proizvodenih od strane 6,2 litarskog V8 HEMI motora potpomognutog mehaničkim kompresorom.

Iako možda crvena boja karoserije najbolje opisuje naziv automobila, Challenger Demon (čija će ukupna produkcija iznositi 3.000 primeraka za Sjedinjene Države i 300 primeraka za Kanadu) će se ipak nuditi u još 14 boja uz koje se opciono može dobiti i crni poklopac motora. Na njemu će se, naravno, u svakom slučaju isticati ogromni usisnik vazduha.

Challenger-Demon-3

Prvi primerci klasičnog američkog “muscle” automobila, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,3 sekunde, u prodajne salone stižu početkom jeseni.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply