NASLOVNA / VESTI / Šokantna vest: Fiat KUPIO Volkswagen!

Šokantna vest: Fiat KUPIO Volkswagen!

fiat-volkswagen

Vest koja je jutros osvanula šokiraće mnoge. Nakon razgovora koji je dugo trajao iza zatvorenih vrata, top menadžment Fiata i Volkswagena odlučio je da se ove dve kompanije ujedine u jednu. Koliko se dalo doznati, Volkswagen brend se gasi, i svi budući modeli koji se budu proizvodili u postrojenjima Volkswagen-a nosiće Fiat značku.

Na pitanje, koji su planovi što se tiče produkcije novih modela, CEO Fiata Sergio Marchionne najavio je Alfa Romeo Đuliju sa 1.6 dizel Volkswagen motorom, baziranu na platformi VW Pola, koja će imati premijeru u prvom kvartalu 2018te. Takođe novi Passat koji po planu ove dve kompanije treba da izađe na tržište 2018te posedovaće novi Fijatov benzinski turbo motor (čudo tehnološkog dostignuća) zapremine 0.9 litara sa 75 KS.

Na pitanje da li će ovo spajanje uticati na potencijalne planove vezane za supersportske automobile, CEO VW-a Martin Winterkorn rekao je da je u planu nov model baziran na platformi Audi R8 modela, ali sa 1.2 turbo benzinskim turbo motorom snage 650 KS, progonjen na vodonik, sa manuelnim menjačem od 19 brzina.

Međutim, postoji i pozadina ove priče, naime zašto su se ove dve kompanije uopšte odlučile na ovaj potez, tj. šokantna vest koju smo doznali u trenutku dok vam ovo pišemo jeste gej afera. Naime, CEO Fiata Sergio Marchionne i CEO Volkswagena Martin Winterkorn su u gej vezi nekih 3 godine i to je razlog zašto su se ove dve kompanije na kraju ujedinile. Što se tiče nas nas, mi smo za to da ljubav treba da pobedi!

P.S
Naravno, sve ovo je bila šala u skladu sa prvim Aprilom. Ugodan dan želi Vam redakcija portala AUTOMOBILI. 🙂

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply