NASLOVNA / HOT / Šta sve donosi Alfa Romeo Giulietta prikazano u Ženevi

Šta sve donosi Alfa Romeo Giulietta prikazano u Ženevi

Vesti iz brenda Alfa Romeo ne završavaju se na željno iščekivanom modelu Giulia; zapravo, brend je doživeo potpuni preobražaj. Reflektori će biti upereni i u modele Giulietta i Mito, dva restilizovana modela koja dele primetnu porodičnu sličnost sa očaravajućim modelom Giulia, što se vidi po novom prednjem kraju na kome se nalaze unikatna rešetka hladnjaka i legendarni trolisni nos, verovatno jedan od najprepoznatljivijih i najslavnijih simbola u svetu automobilizma.

Giulietta je osvežena naglašenijim sportskim karakterom, novim specifičnim elementima i nedvosmislenom porodičnom sličnošću sa fascinantnim modelom Giulia, koja predstavlja novu paradigmu brenda Alfa Romeo i krajnji izraz koncepta meccanica delle emozioni – to jest mehanika emocija.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_j

Nova Giulietta dolazi sa značajnim inovacijama, poput novog turbo dizel motora 1.6 JTDm sa 120 KS uparenog sa menjačem Alfa TCT i neverovatno korisnih Live usluga sistema Uconnect dostupnih na celoj liniji modela. Pored toga, paleta je racionalizovana i sada se sastoji iz tri nivoa opreme (Giulietta, Giulietta Super i Giulietta Veloce), dva paketa (Veloce i Lusso) i devet verzija motora (benzin, dizel i TNG) tako da kupci mogu lakše i brže da odaberu verziju koja najbolje odgovara njihovim sklonostima i potrebama, i da je zatim prilagode dodatnom opremom i dodacima.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_g

Spremna za nove izazove, nova Giulietta predstavlja oličenje neprevaziđenog „Alfa duha“, koji je više od jednog veka bio tipična odlika automobila proizvedenih od strane brenda Alfa Romeo. Oni su laki i efikasni – što proizilazi iz odabira materijala i odgovarajućeg odnosa težine i snage – i predstavljaju savršen primer brige o detaljima svojstven samo najboljem italijanskom dizajnu. Pored toga, oni su na putu agilni i upravljanje ima odličan odziv, imaju napredna vešanja i uravnoteženo raspoređenu težinu.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_c

I na kraju, nova Giulietta poseduje niz elemenata razvijenih od strane kompanije Magneti Marelli – od svetlosnih uređaja pa do pogonskog agregata, vešanja i izduvnih sistema – što je još jedna potvrda tesne i obostrano korisne saradnje između brenda Alfa Romeo i poznatog svetskog lidera u dizajnu i proizvodnji naprednih automobilskih sistema i komponenti.

Osvežen izgled i sportskiji karakter

Danas je porodična sličnost koju nova Giulietta deli sa modelom Giulia, novom paradigmom brenda Alfa Romeo, pojačana i oličena kroz nekoliko stilskih elemata eksterijera, kao što su jedinstvena rešetka hladnjaka sa teksturom saća i novi prednji branik koji oblikom podseća na legendarni trolisni prednji deo, verovatno jedan od najslavnijih i najprepoznatljivijih simbola u svetu automobilizma. Takođe, i stil slova u nazivu „Giulietta“ kao i njihova pozicija na zadnjoj strani upućuju na model „Giulia“. Novi model nosi i redizajnirani logo, koji je modernizovan ali je sačuvao prepoznatljive stilske elemente koji su ga učinili oznakom prepoznatljivom i cenjenom u celom setu. To nije slučajno, jer samo oni sa slavnom prošlošću mogu da se suoče sa izazovima budućnosti.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_5

Polirani farovi, novi detalji na branicima, jedinstvene alu-felne i nove zakošene izduvne cevi kompletiraju novi izgled modela. Nivo opreme Giulietta Veloce – najsportskija verzija u paleti – sada je još smeliji sa novim sportskim branicima sa Alfa Red profilima, novim farovima sa završnom obradom u boji ugljenika, detaljima u boji sjajnog antracita na kućištima retrovizora, ručkama, rešetci hladnjaka i okvirima farova za maglu.

Ova ekskluzivna sportska spoljašnjost usklađena je sa ekskluzivnim ambijentom enterijera koji je prepun elemenata vrhunskog kvaliteta na kojima su svi detalji pažljivo odabrani: nova Giulietta je najviši stepen izraza italijanskog stila. Iznutra, najsportskiji nivo opreme Giulietta Veloce poseduje nova sedišta od kože i alkantare sa integrisanim naslonima za glavu na kojima se nalaze kontrastirajući crveni šavovi i natpis „Alfa Romeo“. Standardno su uključeni i ergonomski kožni upravljač sa kontrastirajućim crvenim porubom i završna obrada komandne table i unutrašnjih strana vrata u boji ugljenika, dopunjeni posebnim mat-sivim detaljima.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_6

Sportski karakter je podjednako snažan i na verziji Giulietta i na verziji Giulietta Sport. Prva ima sedišta obložena sivom i crnom tkaninom, jedinstvenu mat-crnu komandnu tablu, kožni upravljač i nove crne umetke na centralnom tunelu i unutrašnjim ručkama vrata. Još smeliji izgled poseduje nivo opreme Super, sa novim sedištima obloženim karakterističnom Alfa Romeo crno-sivom „cannelloni“ tkaninom. Vrhunska kožna sedišta su na oba nivoa opreme dostupna na zahtev.

Novi motor 1.6 JTDm 120 KS TCT

Novi motor 1.6 JTDm sa 120 KS koji debituje na novom modelu Giulietta uparen je sa menjačem Alfa TCT kako bi pružio kombinaciju dobro poznatih, tipičnih prednosti turbo dizel motor i udobnost koju samo automatski menjač može da ponudi, uz brzo menjanje koje omogućava dvostruko kvačilo, za vrhunsku efikasnost i užitak u vožnji.

Ovako opremljen, ovaj novi automobil ostvaruje vrhunske performanse – maksimalnu brzinu od 195 km/h, ubrzanje od 0 do 100km/h za 10,2 sekundi – a istovremeno je ekonomičan i ekološki prihvatljiv: prosečna potrošnja od 3,8 l/100 km uz samo 99 g/km of CO2 na ECO verziji.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_7

Novi član druge generacije porodice MultiJet turbo dizel motora, 1,6-litarski agregat novog modela Giulietta razvija maksimalnih 120 KS na 3750 obrtaja i poseduje mali turbo-punjač zadužen za postizanje najboljeg obrtnog momenta u klasi (320 Nm pri 1750 obrtaja) za bolju fleksibilnost. Bitno svojstvo motora 1.6 JTDm je svakako treća generacija sistema ubrizgavanja sa zajedničkim kanalom koji koristi inovativne injektore i balansirane elektro-hidraulične ventile kako bi veoma precizno kontrolisao količinu goriva ubrizganog u komoru za sagorevanje u naročito brzim i fleksibilnim sekvencama ubrizgavanja.

Menjač Alfa TCT, sada dostupan i uz motor 1.6 JTDm sa 120 KS, može da radi i u potpuno automatskom i u sekvencijalnom režimu. Gornju i donju poziciju precizne i ergonomske ručice menjača manuelno kontroliše vozač. Poluge menjača na upravljaču mogu biti odabrane kao alternativno rešenje. Takođe se može koristiti i selektor Alfa DNA za odabir dinamičnih performansi automobila putem upravljanja obrtnim momentom, kočnica putem funkcije pred-punjenja, logike menjača TCT, odziva ubrzanja, sistema elektronske kontrole stabilnosti, elektronskog samoblokirajućeg diferencijala Alfa Q2 i kontrole vuče ASR. Vozač može da aktivira tri režima vožnje u zavisnosti od uslova na putu i stila vožnje.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_8

Ukratko, linija motora za novi model Giulietta sada uključuje četiri benzinska turbo motora (1,4-litarski turbo benzinac sa 120 KS, 1,4-litarski Turbo MultiAir sa 150 KS, 1,4-litarski Turbo MultiAir sa 170 KS i TCT i motor 1750 Turbo Petrol sa 240 KS i TCT), kao i četiri turbo dizel motora: 1,6-litarski JTDm sa 120 KS i manuelnim sistemom prenosa ili menjačem TCT, 2,0-litarski JTDm sa 150 KS i 2,0-litarski JTDm sa 175 KS i menjačem TCT. I na kraju, tu je i 1,4-litarski motor TB sa 120 KS na dve vrste goriva (TNG i benzin).

Sistem Uconnect sa novim LIVE uslugama

Inovativni sistem Uconnect sa 5 ili 6,5-inčnim ekranom osetljivim na dodir ponosno stoji na centralnom delu komandne table novog modela Giulietta. Ovaj multimedijalni uređaj poseduje blutut konekciju za korišćenje telefona u hends-fri režimu i audio prenos, kao i Aux-in i USB ulaze, glasovnu kontrolu, čitač SMS poruka i DAB uređaj za slušanje radija u digitalnom kvalitetu. I 6,5-inčni i 5-inčni Uconnect sistemi razvijeni su u saradnji sa eminentnim partnerima kao što su Harman i Here Auto (prva varijanta) i Continental (druga). Na novom modelu Giulietta debituju i nove usluge UconnectTM LIVE koje omogućavaju povezanost tokom vožnje korišćenjem pametnog telefona.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_3

Preuzimanjem besplatne aplikacije sa sajtova App Store ili Google Play Store pomoću vašeg pametnog telefona, Uconnect LIVE omogućuje puštanje muzike putem servisa Deezer i TuneIn, praćenje vesti sa Rojtersa, povezanu navigaciju putem TomTom LIVE i mogućnost da ostanete u kontaktu sa prijateljima putem prijavljivanja na Facebook i Twitter. Štednja, ekološka vožnja i kontrola parametara su takođe svugde zagarantovani uz aplikacije eco:Drive i my:Car.

Na novom modelu Giulietta debituje i Alfa Performance, ekskluzivna usluga posebno stvorena da unapredi iskustvo vožnje. Zahvaljujući nizu digitalnih uređaja i instrumenata, vozači mogu da kontrolišu glavne parametre automobila, da mere njegove performanse korišćenjem posebnih tajmera i da vide statisičke podatke o vožnji na svojim pametnim telefonima, pored dobijanja saveta za vožnju u realnom vremenu. Ova usluga je dostupna na sistemu Uconnect 6.5” Radio Nav LIVE.

Još neke od funkcija sistema 6.5” Uconnect LIVE uključuju i satelitsku navigaciju sa 3D mapama iz ptičje perspektive, postupna uputstva za praćenje rute i glasovni odabir destinacije u samo jednom koraku.

Kompletna, racionalna linija modela za lak izbor

U Evropi, nova linija modela Giulietta sastoji se iz tri nivoa opreme (Giulietta, Giulietta Super i Giulietta Veloce), dva nova paketa (Veloce i Lusso) i devet verzija motora, uključujući i novi 1,6-litarski turbo dizel JTDm sa 120 KS i menjačem TCT, koji će naročito da cene komercijalni korisnici. Paleta se sastoji iz devet boja karoserije, uključujući novu belu Alfa White i sivu Lipari Grey, dvanaest različitih alu-felni (svaka od veličina ima po jedan novi obrazac) i još dva paketa (Comfort i Visibility) kojima je cilj da zadovolje potrebe kupca.

Početni nivo opreme Giulietta poseduje novi prednji deo – sa rešetkom hladnjaka sa teksturom saća i novim detaljima utisnutim na branicima – ukrašen farovima sa poliranim okvirima, satenskim ručkama i novim zakošenim izduvnim cevima. Iznutra se nalaze nova sedišta obložena crnom i sivom tkaninom sa logoom brenda Alfa Romeo na naslonima za glavu, novi mat-crni detalji na komandnoj tabli sa mat-crnom završnom obradom i somotskim patosnicama. Osveženi stilski elementi dolaze uz sveobuhvatnu standardnu opremu koja uključuje kožni upravljač, klimu, 5-inčnni Uconnect sa uslugama Uconnect Live, selektor Alfa DNA (sa elektronskim diferencijalom Q2 i DST sistemom), inovativnim sistemom elektronske kontrole stabilnosti ESC (sa funckijama ASR i Hill Holder), šest vazdušnih jastuka i prednjim i zadnjim prozorima sa električnim podizačima. Kupci modela Giulietta mogu da odaberu jedan od sledećih motora: 1,4 litarki turbo benzinac sa 120 KS, 1,4 litarki turbo benzinac sa 150 KS, 1,4 litarki turbo benzinac sa 170 KS i menjačem TCT, 1,6-litarski motor JTDm sa 120 KS i manuelnim ili TCT menjačem, 2,0-litarski JTDm sa 150 KS i 1,4-litarski TB sa 120 KS na dve vrste goriva (TNG i benzin).

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_2

Dostupan uz sve verzije motora (sem motora 1750 Turbo Petrol sa 240 KS i TCT), nivo opreme Giulietta Super na osnovnu verziju dodaje niz interesantnih svojstava, kao što su klima sa dve zone, tempomat i prednji naslon za ruku. Što se tiče spoljašnjeg izgleda, model dolazi sa 16-inčnim alu-felnama, svetlima za maglu, hromiranim detaljima i unikatnim sedištima sa crnom i sivom tkaninom i logoom brenda Alfa Romeo na naslonima za glavu. Kupci takođe imaju mogućnost da svoj novi model Giulietta Super dalje prilagode odabirom paketa Lusso ili Veloce kako bi naglasili elegantni ili sportski karakter svog automobila. Paket Lusso uključuje kožna sedišta podesiva po visini, naslone za ruku napred i nazad, aluminijumske štitnike pragova i 6,5-inčni sistem Uconnect Radio Nav. S druge strane, paket Veloce uključuje sve estetske komponente verzije Giulietta Veloce opisane u nastavku.

alfa_romeo_giulietta_facelift_feb_2016_i

Giulietta Veloce – najbolji izraz sportskog karaktera novog modela Giulietta – upotpunjuje liniju modela i dolazi prepuna standardne opreme i posebnih elemenata za još smeliji izgled sa tehničko-trkačkim svojstvima koja joj daju beskompromisnu pojavu na putu. To uključuje posebno podešena sportska vešanja, bočne donje spojlere, sportske branike sa ekskluzivnim crvenim Alfa profilom, 17-inčne alu-felne, predimenzionionirane Brembo kočnice sa crvenim kočionim kleštima i četiri servo pumpe i predimenzioniranim izduvnim cevima. Još neke interesantne karakteristike uključuju ekskluzivnu oznaku „Veloce“, zatamnjena stakla, farove sa završnom obradom u boji ugljenika, završnu obradu u boji sjajnog antracita za kućišta retrovizora, ručke, rešetku hladnjaka i okvire farova za maglu. Iznutra, sportsku namenu novog modela Giulietta Veloce potvrđuju nova sedišta od kože i alkantare sa kontrastirajućim porubom i natpisom „Alfa Romeo“ na integrisanim naslonima za glavu, aluminijumske papučice, mat-sivi umeci, ergonomski sportski upravljač sa crvenim porubom i oplata komandne table i vrata u boji ugljenika. Kao što se može i očekivati, ova visoko-performantna verzija novog modela Giulietta dolazi isključivo uz moćni motor 1750 Turbo Petrol sa direktnim ubrizgavanjem i aluminijumskim karterom koji oslobađa 240 KS na 5750 obrtaja.

PROČITAJ I OVO!

bmw-m-1000-xr-prototype-2

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji …

Leave a Reply