03/03/2024 12:13:27 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / Novi Alfa Romeo MiTo na sajmu u Ženevi

Novi Alfa Romeo MiTo na sajmu u Ženevi

Novi Mito debituje na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Ovaj model ponovo potvrđuje svoj identitet na mnoge načine, istovremeno zadržavajući poziciju malog automobila sposobnog da osvoji kupce koje privlače njegov italijanski stil i tehnička izvrsnost, za potpuni užitak u vožnji. S početkom prodaje širom Evrope od druge polovine godine, i mladom, dinamičnom klijentelom kao ciljnom grupom, novi Mito je osvežio svoj izgled predstavljanjem putpuno nove rešetke hladnjaka i snažne porodične sličnosti sa očaravajućim modelom Giulia. Pored toga, nakon premijernog predstavljanja na modelu Giulia, redizajnirani logo brenda i novi stil slova po prvi put se pojavljuju na ovom kompaktnom modelu brenda Alfa Romeo.

alfa_romeo_mito_debituje_u_zenevi_feb_2016_1

Još jedna veza sa modelom Giulia jeste racionalizacija palete. Linija modela sada uključuje tri nivoa opreme (Mito, Super i Veloce) i dva posebna paketa (Veloce i Lusso). Devet boja karoserije, uključujući i potpuno novu pastelno belu, i ne manje od osam različitih alu-felni (uključujući tri nova dizajna od 16, 17 i 18 inča), čine liniju modela koja će omogućiti kupcima da izaberu verziju novog modela Mito koja najbolje odgovara njihovim sklonostima i potrebama. Pored toga, u zavisnosti od nivoa opreme i zemlje prodaje, dostupni su određeni paketi (Style, Comfort i Visibility) koji grupišu najpopularniju opremu, za značajnu uštedu.

alfa_romeo_mito_debituje_u_zenevi_feb_2016_2

Tu su i novosti u pogledu verzija motora, sa neprevaziđenim 1,3-litarskim motorom MultiJet od 95 KS koji je poznat po svom sjajnom temperamentu, velikoj ekonomičnosti i niskim emisijama. I sve to bez žrtvovanja performansi: maksimalna brzina od 180 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 12,5 sekundi. Time je dopunjena bogata linija koja već uključuje 1,4-litarski motor sa 78 KS, 1,4-litarski benzinac MultiAir Turbo sa 140 KS ili 170 KS (oba sa automatskim TCT prenosom), 0,9-litarski Turbo TwinAir sa 105 KS i 1,4-litarski TNG Turbo motor sa 120 KS.

U cilju zadovoljenja potreba kupaca koji sve više žude za automobilima kompatibilnim sa novim tehnologijama i mogućnošću povezivanja sa društvenim kanalima, novi Mito dolazi uz sistem UConnect sa 5-inčnim ekranom osetljivim na dodir i blutut interfejsom, Aux-in i USB ulazima i glasovnom kontrolom. Dostupna je i verzija sa dodatim inovatitvnim digitalnim radiom (DAB) i novim uslugama Uconnect Live koje omogućavaju stalnu povezanost korišćenjem više aplikacija na pametnom telefonu. Konkretno, nakon preuzimanja aplikacije Uconnect LIVE sa sajta Apple Store ili Google Play Store, kupci novog modela Mito mogu direktno preko ekrana osetljivog na dodir da pristupe servisu „TuneIn“ koji nudi pristup preko 100,000 internet radio stanica širom sveta, aplikaciji „Deezer“, sa katalogom muzike sa interneta koji sadrži preko 35 miliona naslova; Rojtersu, putem kog ćete biti obavešteni o novostima u svetu; i sajtovima Facebook i Twitter kako biste ostali u kontaktu sa vašim prijateljima. Pored toga, LIVE usluge omogućavaju vozaču da iskusi TomTom navigaciju koja podrazumeva najširi spektar informacija o saobraćaju u svetu, sa preko 100 miliona kilometara izmerenih saobraćajnih parametara svakog dana. I na kraju, Uconnect LIVE vam omogućava pristup aplikaciji my:Car, sa upozorenjima u realnom vremenu, sa podsetnicima za procedure održavanja i pristupom interaktivnom uputstvu, sve to kako bi vozač mogao da održava svoj automobil na najbolji mogući način. Pored toga, sa funkcijom Efficient Drive, vozač dobija savete u odnosu na svoj stil vožnje, i zahvaljujući povratnim informacijama koje dobija u realnom vremenu, može da smanji potrošnju goriva i emisije CO2.

alfa_romeo_mito_debituje_u_zenevi_feb_2016_4

Prvi nivo opreme modela Mito karakteriše novi nos koji krase farovi sa poliranim okvirima, ručke sa satenskim okvirima, 16-inčne felne i kućišta retrovizora u boji karoserije. Iznutra, tamni sportski ambijent pojačavaju nova sedišta pokrivena crnom tkaninom, sa znakom Alfa Romeo na naslonima za glavu, i upravljačem sa restilizovanim simbolom Alfar Romeo u centru. Osveženi stilski elementi dolaze uz bogatu standardnu opremu koja uključuje manuelnu kontrolu klime, 7 vazdušnih jastuka, selektor Alfa DNA (sa elektronskim diferencijalom Q2 i sistemom DST) kao i sistemom elektronske kontrole stabilnosti (sa funkcijama ASR i Hill Holder).

alfa_romeo_mito_debituje_u_zenevi_feb_2016_3

Nivo opreme Super obezbeđuje još više sadržaja, povrh ionako bogate standardne opreme koja dolazi na početnom nivou, i uključuje: 16-inčne alu-felne, satenska kućišta retrovizora, tempomat, 5-inčni info-zabavni sistem Uconnect sa ekranom osetljivim na dodir i novu tkaninu u antracitno sivoj boji i sedišta od crne eko kože sa komplementarnim šavovima i logoom Alfa Romeo na prednjoj strani naslona za glavu. Na zahtev, kupci svoj Mito Super mogu da opreme i automatskom kontrolom klime i sedištima od fine kože – u crnoj, crvenoj i boji duvana – sa logoom Alfa Romeo sa strane. Pored toga, dostupni su i paketi Veloce i Lusso, koji dodatno naglašavaju sportsku ili elegantnu notu novog modela Mito Super.

Novu liniju modela Mito upotpunjuje verzija Veloce koja poseduje stilske elemente za još smeliji izgled sa tehničko-trkačkim svojstvima koja mu daju beskompromisnu pojavu na putu. Tu spadaju sportska vešanja sa sportskim podešavanjem, sportski zadnji branik, dvostruka izduvna cev, 17-inčne alu felne i predimenzionirani Brembo kočioni sistem. Drugi interesantni detalji uključuju poseban amblem na eksterijeru, zatamnjena zadnja stakla, nove farove u boji ugljenika i kućišta retrovizora, ručke, okvire farova i rešetku hladnjaka sa sjajno crnom završnom obradom. Iznutra, sportsku namenu novog Mito Veloce potvrđuje posebno oblikovan upravljač i aluminijumska oplata papučica i ojačanje patosnice. Standardnu opremu upotpunjuju i nova sportska sedišta od platna i alkantare sa kontrastnim crvenim porubom i logoom brenda Alfa Romeo izvezenim na naslonima za glavu. Pored toga, dostupna su i sportska sedišta marke Sabelt obložena alkantarom, sa konstrukcijom od ugljeničnih vlakana, ili elegantnija verzija crno-crvenih kožnih sedišta, dostupna na zahtev.

alfa_romeo_mito_debituje_u_zenevi_feb_2016_5

Bez obzira na odabranu verziju, novi Mito san vožnje Alfa Romea čini dostupnim svima, kroz zbir tehnologije i performansi, i sposoban je da svako putovanje pretvori u nezaboravan vozački doživljaj. Sa ovim novim modelom, Alfa Romeo direktno cilja mlađu klijentelu, takozvanu „milenijumsku generaciju“ koja oseća sve veću potrebu za nezavisnošću i koja često menja pravac, ne dozvoljavajući da bude sputana: oni žele da uživaju u trenutku bez iluzije da se budućnost ikako može kontrolisati. Novi Mito je osmišljen za njih – ovaj automobil je uvek povezan i ekološki prihvatljiv, u istinski kosmopolitskom stilu.

PROČITAJ I OVO!

bmw-m-1000-xr-prototype-2

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji …

Leave a Reply