31/05/2020 11:19:37 PM
NASLOVNA / HOT / Napad na bogate: U Berlinu zapaljeno pedesetak luksuznih automobila

Napad na bogate: U Berlinu zapaljeno pedesetak luksuznih automobila

Grupa od oko pedeset maskiranih levičarskih ekstremista je tokom vikenda u Berlinu oštetila skoro pedeset skupocenih automobila, tipa BMW, Mercedes i Porsche. Oni su razočarani i besni zbog činjenice što su nekada prilično jeftini delovi glavnog nemačkog grada prilično poskupeli u poslednjih nekoliko godina, prenela je regionalna TV N1.

napad_na_bogate_feb_2016_1

Napadi koji su se dogodili u noći sa subote na nedelju prouzrokovali su materijalnu štetu veću od milion dolara, a iza sebe su ostavili 48 smrskanih Mercedesa, “BMW-a” i “poršea”. Nekim automobilima razbijena su stakla, dok su neki u potpunosti uništeni u požaru.

“Nećemo dopustiti ovoj levičarskoj bandi da preuzme naše ulice”, rekao je Frank Henkel, prvi čovek berlinske policije i dodao da “užasne slike dokazuju da ovi levo orjentisani anarhisti nemaju poštovanja prema privatnoj imovini”.

napad_na_bogate_feb_2016_2

Nasilje uzrokovano poskupljenjem života u nekad jeftinim delovima grada poslednjih godina se povećava, a upravo su automobili česta meta. Godišnje se zapali oko 250, a 2011. godine zapaljeno ih je preko 400, što je ujedno i rekord. Ipak, nije zapamćeno ovako orgaizovano i pripremljeno huliganstvo kao ovog vikenda. Odgovornost za napad preuzela je jedna ekstremno leva organizacija koja se nada da će napadi na luksuzne automobile oterati potencijalne bogate investitore.

U naselju u kojem se napad dogodio živi puno skvotera koji su posebno pogođeni dolaskom bogataša, a mnogi od njih pristupaju ekstremnim levicarskim grupama jer smatraju da na taj nacin mogu da zaštite svoj nacin života.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply