NASLOVNA / VESTI / Od početka 2016 zatvoreno 14 benzinskih stanica

Od početka 2016 zatvoreno 14 benzinskih stanica

Poreska uprava je danas saopštila da je od početka godine izvršila kontrole 32 benzinske stanice, od kojih su u 14 objekata utvrđene nepravilnosti i izrečena im je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti. U cilju suzbijanja sive ekonomije i nelegalnog prometa derivata nafte, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, zalihe goriva i drugih prodajnih artikala, kao i radnopravni status zatečenih radnika.

Cene goriva će opet skočiti

Kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice koje posluju u okviru velikih sistema, odnosno velikih lanaca benzinskih stanica, kao i one koje su u sastavu manjih privrednih društava. Nepravilnosti su utvrđene uglavnom na benzinskim stanicama koje posluju u sastavu malih ili srednjih privrednih društava, a kontrolisano je 15 takvih objekata. Od ukupno zatvorenih 14 benzinskih stanica, 11 je u sklopu manjih preduzeća.

Nove usluge na OMV benzinskim stanicama

Benzinske stanice zatvarane su najčešće zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi. Neke benzinske stanice vodile su duplu evidenciju o prodaji naftnih derivata.

Gorvio u BiH najjeftinije, najskuplje u grčkoj

Poreska uprava Republike Srbije, u saradnji sa drugim državnim organima, nastaviće i u narednom periodu intenzivne kontrole obveznika koji se bave prometom derivata nafte, dodaje se u saopštenju Ministarstva finansija.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply