NASLOVNA / HOT / Renault objavio opoziv 15.000 vozila zbog provere motora

Renault objavio opoziv 15.000 vozila zbog provere motora

Renault je objavio opoziv koji obuhvata 15.000 vozila pre puštanja u prodaju kako bi proverila njihove motore. Ovakva vest dolazi samo dan nakon što je francuska kompanija je obećala akcije za smanjenje emisije štetnih gasova.

Nove slike Renault Megane za 2016

Renault se “posvetio povlačenju izvesnog broja vozila, odnosno 15.000 automobila, kako bi ih proverio i popravio, tako da sistem za filtriranje funkcioniše na svim temperaturama”, izjavila francuska ministarka saobraćaja Segolen Roajal.

“Novi automobili moraju da zadovoljavaju norme. Za pravilnu popravku motora potrebno je pola dana”, dodala je ona. Renault je u ponedeljak obećao da će u narednih nekoliko nedelja predstaviti tehnički plan za smanjenje emisije štetnih gasova u njegovim automobilima, nakon što je komisija, imenovana na zahtev francuske vlade, saopštila da dizel automobili Renaulta nisu prošli na testovima za merenje emisije štetnih gasova.

Komisija je testirala automobile osam stranih i francuskih brendova, i na kraju je zaključila da Renaultovi automobili emituju najveće količine ugljen-dioksida (CO2) i azotnog oksida, kao i vozila još nekih stranih brednova, navodi Frans pres

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply