NASLOVNA / HOT / Tesla Motors beleži pad akcija i pored uspešne prodaje

Tesla Motors beleži pad akcija i pored uspešne prodaje

Tesla Motors je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučila 17.400 vozila, postavljajući nov rekord kompanije. Izbacivanjem na tržište limuzine Model S i Model X vozila, Tesla je dostigla novi rekord. Nažalost to nije ostavilo utisak na berzu, piše dnevni list “Los Angeles Times”. Akcije proizvođača električnih automobila, sa sedištem u Palo Altu, pale su juče za 16.6 USD, ili gotovo za 7% i trenutno iznose 223.41 USD.

Elon Musk: Tesla 3 već u martu 2016.

Iz Tesle su saopštili da su u prošlom kvartalu isporučili 17.192 automobila Model S, što je za 48 odsto više nego u prethodnom tromesečju, i čak za 75 procenata više nego u istom periodu godinu dana ranije. Prethodni Teslin rekord bio je 11.580 isporuka ostvaren u trećem kvartalu lani. U celoj 2015. godini, Tesla je isporučio ukupno 50.580 vozila.

Generalni direktor kompanije Elon Musk rekao je u oktobru investitorima da očekuje da će u 2015. isporučiti između 50.000 i 55.000 vozila. Podatak o ukupno 50.580 isporučenih automobila je na donjoj granici te procene, što je verovatno izazvalo reakciju na Volstritu, piše list.

Tesla Model S je razbio u Consumer Reports testu

Takođe su naveli da su u četvrtom tromesečju isporučili 208 vozila Model X, terenac s vratima koja se otvaraju kao krila sokola, koji je ekstravagantno predstavljen javnosti u septembru prošle godine, a zbog kog se Tesla suočio s kritikama jer je do kraja meseca isporučio samo šest tih automobila od kojih je jedan bio za – Muska.

Kompanija je dodala da je proizvela i 507 modela SUV u poslednja tri meseca prošle godine, a da će većinu tih vozila isporučiti u prvom tromesečju 2016, navodi “Los Angeles Times”.

Gde je granica? Granice nema. Tesla S do stotke za 2.8 sekundi

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply