NASLOVNA / TUNING / VW obelezio 40 godina Golf GTI sa stilom

VW obelezio 40 godina Golf GTI sa stilom

Nastavljajući tradiciju specijalnih verzija Golfa GTI, Volkswagen je predstavio model sa oznakom Clubsport u znak obeležavanja 40 godina od lansiranja prvog Golfa GTI. Nakon koncepta koji je imao premijeru u maju na festivalu dorađenih vozila “Worthersee 2015.” u Austriji, stiže serijski VW Golf GTI Clubsport. Clubsport je opremljen postojećim četvorocilindarskim 2.0 turbo-benzincem iz standardnog Golfa GTI.

vw_golf_gti_clubsport_2016_1

Motor je dobio dodatnih 35 “konja” (u odnosu na Performance verziju sa 230 ks), tako da sada razvija 265 ks (195 kW). Uz “overboost” funkciju, automobil raspolaže sa čak 290 ks (213 kW), ali samo u periodu od desetak sekundi koje može da iskoristi za preticanje drugog vozila na putu. Motor je standardno povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, uz čiju pomoć od 0 do 100 km/h ubrzava za 6 s, dok putem opcionog DSG menjača sa duplim kvačilom do stotke stiže za 5,9 s.

vw_golf_gti_clubsport_2016_2

Bez obzira na vrstu prenosa, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Pored Onyx White nijanse eksterijera, koja je prikazana na promotivnim fotografijama, Volkswagen će Golf GTI Clubsport ponuditi i u drugim bojama karoserije, kao i u verziji sa kontrastnim crnim krovom. Automobil se od standardne GTI varijante razlikuje i po drugačijim branicima, novim bočnim aerodinamičkim lajsnama na pragovima, modifikovanom difuzoru, specijalno dizajniranim alu felnama od 18 (ili 19) inča, i zadnjem spojleru. Duž bokova, na donjim delovima karoserije, nalazi se crna ukrasna lajsna, u znak sećanja na originalni Golf GTI iz 1976.

vw_golf_gti_clubsport_2016_3

vw_golf_gti_clubsport_2016_4

Sportska sedišta delimično su presvučena Alcantarom, a umesto poznatog kariranog dezena, Volkswagen se odlučio za diskretnije šare sa prugama. Jubilarni VW Golf GTI Clubsport imaće premijeru na salonu automobila u Frankfurtu, polovinom septembra. S obzirom da se 40 godina od predstavljanja prve generacije Golfa GTI navršava 2016, automobil treba očekivati u prodajnim salonima početkom sledeće godine.

vw_golf_gti_clubsport_2016_5

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …