NASLOVNA / HOT / Vilner Mercedes G55 AMG

Vilner Mercedes G55 AMG

Vilner-Mercedes-G55-AMG-1

Mala, ali posvećena ekipa iz bugarske tjuning kuće Vilner pripremila je doteranu unutrašnjost modela G55 AMG koja je kvalitetom obrade i materijala uporediva s onim što je Mercedes ponudio modelom Maybach G650.

U Vilneru su po nalogu vlasnika modela G55 AMG iz 2005. godine dizajnirali unutrašnjost automobila po uzoru na unutrašnjost koju je Mercedes ponudio uz brojčano ograničeni model Maybach G650 Landaulet, čija produkcija iznosi samo 99 primeraka, a svaki od njih košta pola miliona evra.

Vilner-Mercedes-G55-AMG-2

Najveći deo kabine je obložen kombinacijom najkvalitetnije narandžaste kože. Narandžast je i konac, a crna koža je svoje mjesto pronašla na pojedinim delovima kabine, ali i na gornjoj ploči panela ispred vozača i suvozača, čime je smanjena njena refleksija na vetrobranskom staklu.

Automobil je takođe dobio oblogu krova od alkantare narandžaste boje i crvene sigurnosne pojaseve, a znatno je poboljšana i zvučna izolacija verovatno najcenjenijeg terenskog automobila svih vremena. Kockice na sedištima bi trebalo da podsete okolinu da je vlasnik automobila veliki ljubitelj šaha i, zanimljivo, Ritter Sport čokolade.

Vilner-Mercedes-G55-AMG-3jpg

U Vilneru se ne bave stvarima koje se kriju ispod poklopca motora, pa tako i ovaj G55 AMG pokreće standardni 5,5 litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora “proizvodi” 476KS i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da “velika kutija” čija masa iznosi više od 2.500 kilograma od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,5 sekundi.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

dahler m3 tuning-3

Dahler BMW M3 Touring

Švajcarski tjuner Dahler je još ranije ponudio paket za modifikovanje modela BMW M3 sedan, M4 …

Leave a Reply