22/04/2021 12:49:27 AM
NASLOVNA / HOT / Toyota GT 86 by Rowen

Toyota GT 86 by Rowen

Toyota-GT-86-1

Ekipa japanskog tjunera Rowen nadmašila je sebe sa novim body kitom za Toyotu GT 86. Naravno, sve se na kraju svodi na snagu kad su ovakve kreacije u pitanju, ali su se i Miata i GT 86 pokazale da mogu da izađu na kraj čak i sa Hellcat-om.

Novi body kit je ipak to što je zaista impresivno kod novog Rowen-ovog projekta. Radi se definitivno o jednom od najkompleksnije dizajniranih paketa za eksterijer koji je ikad napravljen – izgleda kao nešto što je upravo izašlo iz neke od igara Need for Speed franšize.

Toyota-GT-86-2

Počevši od prednje strane, može se videti da branik izlazi mnogo dublje nego ranije, i stvara prostor za dva otvora za vazduh u sredini i niz LED elemenata svuda unaokolo. Spojler je ofarban u crno, u kontrast White Wolf beloj boji. Hauba sa otvorima za vazduh nije neophodna za motor od 200 KS, ali sa njom GT 86 izgleda kao superautomobil i podseća na Rowen-ov GTB projekat.

Blatobrani su novi i mnogo širi nego ranije. Pragovi takođe deluju kao da su sa nekog superautomobila, a i jednostavni alu točkovi sa 5 prečki se nekako lepo uklapaju u celu sliku.

Pozadi se odmah primećuje difuzor od ugljeničnih vlakana, u kombinaciji sa kompletno novim branikom i dodatnim izduvnim cevima. Rowen je inače poznat po tome da je napravio neke od najboljih izduvnih sistema u Japanu, a ni ovaj koji su uradili na GT 86 ne zaostaje za njima. Tu je i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana.

Toyota-GT-86-3

Prema informacijama koje stižu iz Rowen-a, mogu se dobiti neki od delova ovog kita za 3.500 dolara, ali ne i specijalna hauba niti elementi od ugljeničnih vlakana. Rowen-ov najskuplji izduvni sistem, Heat Blue Titanium, košta oko 3.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

Lumma CLR 8S (Audi Q8) izgleda bolesno dobro

Tjuning kuća Lumma je još u februaru sa nekoliko teaser slika najavila svoj novi widebody …

Leave a Reply