12/05/2021 11:43:29 PM
NASLOVNA / TUNING / Tom Hanks iz Poljske dobio restaurirani Fiat 126p

Tom Hanks iz Poljske dobio restaurirani Fiat 126p

Fiat-126p-Tom-Hanks-1

Slavni glumac postao je vlasnik unikatnog FIAT-a 126p iz 1974. godine iza čije kupovine stoje stanovnici poljskog grada Bielsko-Biala, a restauraciju i modifikaciju besplatno su uradili u poznatoj tjuning kompaniji Carlex Design.

Na svom zanimljivom i zabavnom Twitter profilu slavni američki glumac je nedavno objavio fotografiju pored starog FIAT-a 126p uz koju je napisao “Dobio sam novi auto!”

Godinu posle Tom Hanks je zaista dobio novi auto koji su mu kupili stanovnici poljskog grada Bielsko-Biala.

Iza projekta koji je organizovan zbog prikupljanja novca za pedijatrijsku bolnicu u Bielsko-Biali stoji Poljakinja Monika Jaskólska koja je zaključila da Tom Hanks treba da ima FIAT 126p koji se od 1973. do 2000. godine proizvodio u pogonima italijanske kompanije u Bielsko-Biali i dugo je bio jedan od najpopularnijih automobila u Poljskoj.

Fiat-126p-Tom-Hanks-2

Nakon kupovine automobila, njegovu restauraciju i modifikaciju uradili su besplatno u tjuning kompaniji Carlex Design, a rezultat svega je unikatni primerak automobilčića čija kožom obložena unutrašnjost je ukrašena nekolicinom veoma zanimljivih detalja.

“Dva su razloga za zadovoljstvo što smo učestvovali u ovakvom projektu: humanitarni karakter i činjenica da je FIAT 126p bio simbol našeg grada i naše mladosti”, rekao je Damian Skotnicki, vlasnik kompanije Carlex Design.

Fiat-126p-Tom-Hanks-3

Sva sredstva koja su prikupljena na veseloj manifestaciji na kojoj je Jaskólska skinula veo s Hanksovog novog automobila, završila su na računu pedijatrijske bolnice, a “Maluch” (kako su u Poljskoj odmilja zvali 126p) uskoro ide u Los Anđeles.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Bez komentara: Modifikovani Nissan 350Z prekriven veštačkom travom

Japanci su poznati po prepravka automobila, kako mehanički, tako i karoserijski. Bilo da je u …

Leave a Reply