NASLOVNA / TUNING / Roush predstavio svoj najsnažniji Mustang

Roush predstavio svoj najsnažniji Mustang

roush-mustang-p-51-1

Roush, Američka tjuning kompanija,predstavila je novog Mustang-a, kojim odaju priznanje čuvenom američkom lovačkom avionu P-51 Mustang koji je odigrao značajnu ulogu u Drugom svetskom ratu.

Najsnažniji Mustang do sada iz njihove ponude ispod haube ima V8 motor sa 737 konjskih snaga i 827 Nm najvećeg obrtnog momenta, što su u Roush-u uspeli da urade ugradnjom 2,3-litarskog Eaton mehaničkog kompresora Phase 2.

roush-mustang-p-51-2

Uz intervenciju na motoru, tu su i druge zanimljive izmene. Novi mustang ima specijalne 19-inčne ultralagane aluminijske felne Weld Racing, iza kojih se kriju poboljšane kočnice i višestruko podesivo vešanje, a tu je i novi izduvni sistem. Pred kupcem je izbor menjača – u ponudi su i ručni i automatski menjač.

roush-mustang-p-51-3

Od ostalih izmena valja pomenuti da novi Mustang, inače baziran na Mustangu GT, dobija karbonske komponente na karoseriji, ručno obojene oznake P-51 i kožna sedišta čija boja odgovara boji jakni koje su nosili piloti legendarnog lovačkog aviona.

roush-mustang-p-51-4

Za ovu verziju Mustanga treba izdvojiti 42.500 dolara, na šta naravno treba dodati i cifru od 33.195 dolara koliko košta sam automobil.
U Roush-u kazu da će ova ekskluzivna serija brojati samo 51 primerak.

PROČITAJ I OVO!

Bez komentara: Modifikovani Nissan 350Z prekriven veštačkom travom

Japanci su poznati po prepravka automobila, kako mehanički, tako i karoserijski. Bilo da je u …

Leave a Reply