17/07/2024 12:02:49 PM
NASLOVNA / TUNING / Porsche 911 964 nestvarno dobro izgleda

Porsche 911 964 nestvarno dobro izgleda

Za ovaj model je zaslužan Scott Blatner, automobilski entuzijasta koji je pre nešto više od dve godine zatražio od kompanije Singer iz Kalifornije da njegov Porsche 964 modifikuje s ciljem poboljšanja performansi i voznih karakteristika.

porsche

Singer se za tu priliku udružio s Williams Advanced Engineeringom, a rezultat je, kako u kompaniji kažu, najnapredniji vazduhom hlađeni Porsche 911. Zvanično ime projekta je DLS (Dynamics and Lightweight Study), a kao što samo ime govori naglasak je stavljen na što bolje performanse i reduciranje ukupne mase.

porsche

Ispod poklopca se nalazi 4,0 litarski atmosferski motor snage čak 500 KS. Kada tome dodate činjenicu da su prilikom izrade korišćeni materijali poput ugljeničnih vlakana, magnezijuma i titanijuma pa ukupna masa iznosi tek 990 kg, jasno je za šta je sve ovaj model sposoban.

porsche

Uz izmene na oslanjanju, tu su i BBS magnezijumske felne od 18 cola uparene s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Da, menjač je ručni s potpisom kompanije Hewland, a vlasnik bira postavke.

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

porsche

A da stvar bude bolja, ovo je samo jedan od planiranih 75 primeraka. Naime, nakon realizacije prvog projekta, kompanije su shvatile da postoji potražnja i nastavljaju s restauracijama i doradama ovog modela.

porsche

Ovaj projekat nosi cenu od 1,8 miliona dolara! To je više od 14 potpuno novih Porschea 911 992. Posetioci salona u Ženevi će imati priliku da vide ovaj prilično redak i papreno skup model na štandu Michelina u Ženevi.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Singer

PROČITAJ I OVO!

dahler m3 tuning-3

Dahler BMW M3 Touring

Švajcarski tjuner Dahler je još ranije ponudio paket za modifikovanje modela BMW M3 sedan, M4 …

Leave a Reply