NASLOVNA / TUNING / Mountune Ford Focus RS sada sa 400KS

Mountune Ford Focus RS sada sa 400KS

Mountune-Ford-Focus-400KS-1

Ford Focus RS500 sa skoro 400 KS, najavljivan prošle godine, verovatno se neće desiti. Izgleda da jednostavno nije bilo dovoljne potražnje za serijsku proizvodnju takvog modela, tako da se od toga odustalo. Oficijelni kanali možda jesu odustali, ali tjuneri svakako nisu.

Prošlog vikenda na Ford fair show-u baziranom na Silverstonu, poznati tjuner Mountune objavio je svoj najnoviji kit za sadašnjeg RS-a. I dalje se zasniva na tzv. “modularnom pristupu”, u smislu da ukoliko već imate na svom vozilu neki Mountune-ov paket (određenu fazu) možete da uzmete drugi koji će upotpuniti unapređenja koja već imate na RS-u.

Ako počinjete sa standardnim RS-om, paket koji će svakako biti prvi izbor je M400 od 3.495 funti, a koji podrazumeva sva unapređenja iz faze 1, 2 i 3.

Faza 1 podrazumeva, između ostalog, i komplet 19-inčnih OZ točkova (lakših od fabričkih za 1.5 kg), gume Michelin Pilot Sport Cup 2, filter za vazduh, modifikovanu ECU jedinicu, kraće prenosne odnose i Quaife LSD diferencijal, i, naravno, Mountune oznake.

Faza 2 obuhvata pojačanje motora, na osnovu kog 2.3-litarski EcoBoost motor raspolaže sa 375 KS i 510 Nm.

Faza 3 dodatno unapređuje motor na 400 KS i 560 Nm.

PROČITAJ I OVO!

dahler m3 tuning-3

Dahler BMW M3 Touring

Švajcarski tjuner Dahler je još ranije ponudio paket za modifikovanje modela BMW M3 sedan, M4 …

Leave a Reply