NASLOVNA / TUNING / Mercedes GL – “Larte Design”

Mercedes GL – “Larte Design”

Odnosi između dve najjače države na svetu nisu tako sjajni u poslednje vreme ali evo jednog odličnog primera kako njihova saradnja itekako može biti plodotvorna.

 

mercedes gl larte

 

 

Rusija se polako probija na tržište Amerike a kao glavni posrednik nameće se nemački Mercedes. U pitanju je Ruska tjuning firma “Larte Design” koja je specijalizovana za rad sa SUV vozilima. Ovoga puta imamo sjajan primer kako su “obradili” Mercedes GL, koji je u potpunosti presvučen u crno pa stoga i nosi naziv “Crni kristal” a nemenjen je tržištu SAD-a.

 

mercedes-gl-larte-005-1

 

 

Pored upadljive boje, ovaj Mercedes je dobio i novu prednju masku u koju su usečeni “usisivači” vazduha. Tu su iLED svetla sa ivicama u obliku kristala i delovima od karbon-fibera.

 

 

mercedes gl crni kristal

 

 

Naravno da su bočni branici takođe dorađeni, kao i onaj na zadnjem delu automobila. Zadnje kočiono svetlo je montirano nisko kao kod bolida Formule 1. Auspuh je naravno “Remus” od nerđajućeg čelika. Ceo automobil se vozi na alu-felnama od 22 inča na kojima se nalaze “Michelin” gume od 11 inča širine.

 

 

mercedes gl larte

 

 

Što se motora tiče, tu su na snagu stupili nemački stručnjaci iz tjuning kompanije “Wetterauer” koji su V6 dizel motor zapremine 3.0 litara “dogurali” do čak 290 konjskih snaga što bi trebalo da zadovolji čak i konjskim snagama opsednute Amerikance.

 

 

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

dahler m3 tuning-3

Dahler BMW M3 Touring

Švajcarski tjuner Dahler je još ranije ponudio paket za modifikovanje modela BMW M3 sedan, M4 …

Leave a Reply