18/04/2024 12:22:58 AM
NASLOVNA / TUNING / Land Rover Defender Project Kingsman by East Coast Defender

Land Rover Defender Project Kingsman by East Coast Defender

East-Coast-Defender-Project-Kingsman-1

Iako je Land Rover Defender van proizvodnje već godinama, za neke entuzijaste ne postoji zamena za legendarnog off-roadera. Dok Land Rover sprema novu verziju Defender-a, tjuning radionica bazirana na Floridi East Coast Defender nastavlja da tjunuje stare Defendere i da stvara od njih prave dragulje.

East-Coast-Defender-Project-Kingsman-3

Poslednja kreacija koja dolazi iz East Coast Defender-a je “Project Kingsman”, Defender koji je doslovno kompletno prepravljen. Modifikaciju su East Coast Defender počeli sa Defender 110 modelom koji ima dug međuosovinski raspon, i potpuno ga rastavili do rama. Project Kingsman leži na kompletno novom ramu, premazanom cinkom radi zaštite od rđanja. Šasija je ojačana eksternim kavezom, zbog kojeg novi SUV deluje apokaliptično.

East-Coast-Defender-Project-Kingsman-2

Standardni Land Rover motor je takođe izbačen i zamenjen “American muscle” motorom. Novi motor je 5.3-litarski Chevrolet V8 sa 320 KS, uparen sa šestostepenim automatikom i pogonom na sva četiri točka. Iako East Coast Defender nisu naveli brojke što se tiče performansi, Project Kingsman bi trebalo da je dosta brži od standardnog Defender-a. Ugrađene su i nove kočnice, novi radijator i Bolra izduvni sistem.

Iznutra, Project Kingsman ima kožni enterijer i Kenwood ekran osetljiv na dodir. Iako je stari Defender stvoren u eri u kojoj niko nije ni čuo za reč “infotainment”, Kenwood-ov sistem podrazumeva navigaciju, zadnju kameru, Apple CarPlay i Android Auto.

East-Coast-Defender-Project-Kingsman-4

East Coast Defender modifikuju Defender-e još od 2013., i stvorili su niz veoma impresivnih kreacija, poput “Project Viper” sa V8 motorom od 430 KS i cenom od 285.000 dolara. Iako kompanija nije postavila cenu na Project Kingsman, jedno je sigurno – automobil neće biti jeftin.

PROČITAJ I OVO!

dahler m3 tuning-3

Dahler BMW M3 Touring

Švajcarski tjuner Dahler je još ranije ponudio paket za modifikovanje modela BMW M3 sedan, M4 …

Leave a Reply