NASLOVNA / AUTO SPORT / (Kako smo napravi AUDI TT sa 400KS) AUTOMOBILI – SMISAO ŽIVOTA

(Kako smo napravi AUDI TT sa 400KS) AUTOMOBILI – SMISAO ŽIVOTA

Teško je zamisliti da se na našim prostorima modifikuju automobili za trkačke poduhvate, i da u tome prednjačimo u poređenju na Nemce, ili pak možda u poređenju na Engleze. Ali šta bi ste imali da kažete, ukoliko bi vam rekli da u svetu tuninga, tj. prepravki automobila za sportska takmičenja u opšte ne kaskamo za ostatkom sveta.

cars meaning of life audi tt

Film „ CARS – MEANING OF LIFE“ koji ćete imati priliku da vidite u nastavku ovog teksta, DELO JE NAŠIH LJUDI, i upravo govori o tome, tj. predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenih u sportske automobile i njihov tuning voleo da pogleda.

cars meaning of life audi tt

Ova priča počinje u Beogradu pre više od godinu dana, kada je grupa auto entuzijasta odlučila da od AUDI TT automobila sa fabričkih 200 konjskih snaga, napravi ultimativni trkački automobil sa skoro duplo više snage nego što je fabrika propisala, koji će imati šta da pokaže na trkačkoj stazi, ali i van nje.

cars meaning of life audi tt

Tokom celog filma, objašnjena je većina procesa tuniranja, gde su na automobilu pored promene karoserijinih delova, modifikovani delovi motora, menjača, vešanja, upravljačkih elemenata, kočionog sistema, unutrašnjosti, itd. sve u cilju dobijanja što većih performansi.  

cars meaning of life audi tt

Kako sam proces tuniranja nije bio jednostavan, i može se reći da je jedan od najzahtevnijih tunerskih poduhvata na našim prostorima, veliki broj problema je vodio ka tome da se odustane od celog projekta. Međutim, nije se odustalo, napravljen je automobil, koji je brži od Porsche-a 911, brži od AUDI-a R8, a kako je celo putešestvije teklo, za to ipak pogledajte film „CARS – MEANING OF LIFE“.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

5 KOMENTARI

  1. Drago nam je da ti se dopalo 🙂

  2. Svaka cast za projekat i ne zelim da polemisem koliko je novca utroseno, ali da napisete da mi Srbi prednjacimo u odnosu na Nemce u tjuningu je blago receno smesno…pored MTM-a, ABT-a, Klassen motorsa i drugih… Zasto mi moramo tako da napominjemo kao bolji smo od neke nacije u necemu? Meni ovo izgleda kao da se samo tesite jer je tjuning scena u Srbiji losa kao i ekonomska situacija… Meni je drago za ovog momka i za ovaj projekat ali je stvarno smesno…

  3. Gde piše da prednjačimo u odnosu na Nemce i Engleze? Nedeljko, vi očigledno niste nešto dobro razumeli! Sa druge strane, verujem da ne poznajete dovoljno našu tuning scenu za track day/race poduhvate…

Leave a Reply