NASLOVNA / HOT / Inden Design Mercedes SLS AMG

Inden Design Mercedes SLS AMG

Inden-Design-Mercedes-Benz-SLS-AMG-1

Mercedes-Benz SLS AMG je van proizvodnje već neko vreme, i mnogima nedostaje. Proizvodnja je trajala samo četiri godine, a nakon toga je model bio zamenjen modernijim AMG GT-om. Ali jedna tjuning radionica još uvek nije spremna da se rastane od voljenog Benz-a: Inden Design iz Nemačke stvorio je novi specijalni kit koji u potpunosti održava duh starog SLS AMG-a.

Što se tiče detalja koje obuhvata paket, iz Inden-a kažu da se radi o „najnaprednijem SLS AMG na svetu“. Superautomobil je rastavljen doslovno do rama, a svi delovi stare Black Series edicije prošle su kroz detaljni proces refiniširanja i ponovnog sklapanja.

Inden-Design-Mercedes-Benz-SLS-AMG-2

Modifikacije podrazumevaju potpuno novi aero body kit od ugljeničnih vlakana: prednji spojler, pragovi, zadnji spojler, zadnji difuzor… Indenov SLS dobio je modifikovano KW oslanjanje, novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika, set BBS-F1 točkova u gloss black boji. Sličan tretman dobio je enterijer, gde sada imamo veliki broj detalja od ugljeničnih vlakana.

Ispod haube je 6.2-litarski V8 motor koji je unapređen da razvija 635 KS zahvaljujući MKB tjunu, što je punih 64 KS više fabričkog modela.

Inden-Design-Mercedes-Benz-SLS-AMG-3

Sveukupno gledano, ovaj SLS AMG je jedna opaka mašina, i iako iz Inden-a nije stigla informacija o ceni paketa, može se pretpostaviti da neće biti jeftin. Kad je nov, SLS AMG košta 200.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

Lumma CLR 8S (Audi Q8) izgleda bolesno dobro

Tjuning kuća Lumma je još u februaru sa nekoliko teaser slika najavila svoj novi widebody …

Leave a Reply