NASLOVNA / TUNING / Hurtan Author (na bazi Chryslera PT Cruiser Cabrio)

Hurtan Author (na bazi Chryslera PT Cruiser Cabrio)

Hurtan-Author-PT-Cruiser-1

Hurtan je španska kompanija sa sedištem u Granadi koja se bavi preuređivanjem automobila, i izgleda da su postigli nemoguće – uspeli su da Chrysler PT Cruiser učine interesantnim. Kompanija ove već blago retro modele pretvara u luksuzna vozila koja izgledaju kao da su iz 1930-ih.

Trenutno Hurtan nudi dva modela. Author je model koji se bazira na PT Cruiser-u, i Route 44, koji kao osnovu koristi Fiatov Ducato kombi (u Americi poznat kao Ram ProMaster).

Hurtan-Author-PT-Cruiser-2

U Hurtan-u se za svaki konkretni model dogovaraju sa kupcem oko svih detalja, kako bi vozilo bilo što više po njihovom ukusu. Komercijalni direktor kompanije Juan Ignacio Hurtado rekao je za španski Motor 1 da je njihov cilj da proizvode “posebne automobile za posebne ljude”. Mali tim od 10 ljudi svako vozilo radi ručno, a automobile za osnovu nabavljaju od trgovaca polovnim vozilima. Kompanija inače postoji od 1992. godine, a pokrenuo ju je otac sadašnjeg komercijalnog direktora, inače čovek koji je dugo godina radio u Seat-u.

Hurtan-Author-PT-Cruiser-3

Kupcima na raspolaganju stoji 2,4 litarski motor sa 143KS i turbo verzija sa 223KS, dok cene kreću od 35.000 evra (bez poreza). Za Route 44 je drugačija priča, jer se dotični radi na osnovi kompletno novog Fiat Ducato kombija.

PROČITAJ I OVO!

Bez komentara: Modifikovani Nissan 350Z prekriven veštačkom travom

Japanci su poznati po prepravka automobila, kako mehanički, tako i karoserijski. Bilo da je u …

Leave a Reply