21/01/2021 11:27:32 AM
NASLOVNA / TUNING / Ford Focus ST u Srbiji

Ford Focus ST u Srbiji

Ford je novi Focus ST lansirao još prošle godine, ali na srpsko tržište novi model stiže tek sada. Odnedavno u srbiji ova sportska verzija Focusa može da se kupi po ceni od 24.890 evra. Focus ST pripada kategoriji porodičnih sportskih modela, tako da ga karakteriše agresivniji stajling, bolje ogibljenje i snažniji agregati.

ford_focus_st_u_srbiji_1

Novi model je dostupan u dve karoserijske verzije – u kompaktnoj formi sa 5 vrata, ali i kao karavan. Kupcima je ostavljen izbor između dva pogonska agregata.Snažni benzinac 2.0 EcoBoost koristi turbo punjač, dvostruko nezavisno varijabilno otvaranje ventila i direktno ubrizgavanje pod visokim pritiskom, te oslobađa 250 KS pri 5.500 o/min, uz 360 Nm obrtnog momenta u rasponu od 2.000 do 4.500 o/min.

ford_focus_st_u_srbiji_5

Za prenos snage do prednjih točkova zadužen je manuelni šestostepeni menjač, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 6,5 sekundi. Auto dostiže maksimalnu brzinu od 248 km/h, uz prosečnu fabrički deklarisanu potrošnju od 6,8 litara na 100 km, ukoliko je opremljen Start Stop sistemom.Još manju potrošnju i gotovo jednako ubedljive performanse pruža dizel verzija. Ona je sada prvi put ponuđena u okviru sportske ST linije koja datira od 2002. godine.

ford_focus_st_u_srbiji_2

Focus ST 2.0 TDCi raspolaže sa 185 KS i 400 Nm, što mu omogućava ubrzanje iz mesta do 100 km/h za 8,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 217 km/h. Ford tvrdi da ovaj mode u mešovitom ciklusu u proseku troši tek 4,2 litra dizel goriva.Na naše tržište Focus ST dolazi u dva paketa opreme.

ford_focus_st_u_srbiji_4

Standardna oprema obuhvata aluminijumske točkove dimenzija 18 inča, Recaro sportska sedišta sa parcijalnom kožom i grejanjem, automatski dvozonski klima uređaj, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, sportski kalibrisan program elektronske stabilnosti (ESC) sa tri režima rada, ICE 27 – Radio/CD/MP3, USB, 3,5“ displej sa prikazom dve linije teksta, 6 zvučnika, daljinske komande na volanu…Bogatiji ST2 paket podrazumeva još i biksenon farove, Recaro sportska kožna sedišta (prednja elektro podesiva u 8 pravaca sa odvojenim podešavanjem grejanja sedalnog dela i naslona), prednja LED dnevna svetla, kao i zadnja LED svetla.

ford_focus_st_u_srbiji_3

Focus ST u Srbiji može da se kupi po ceni od 24.890 evra, koliko košta hečbek sa 5 vrata, 2.0 EcoBoost motorom i osnovnim paketom opreme, dok Focus ST sa dizel agregatom 2.0 TDCi košta od 25.160 evra.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …