12/06/2024 11:16:03 PM
NASLOVNA / HOT / Cuore Sportivo – Alfaholics Alfa Romeo Giulia Sprint bolja nego ikad

Cuore Sportivo – Alfaholics Alfa Romeo Giulia Sprint bolja nego ikad

Bez obzira na to koliko je nešto dobro, uvek postoji mesta za unapređenje. Naime, britanska kompanija Alfaholics je prepravila kompletno legendarni Alfa Romeo Giulia Sprint tako da sada komotno može da se takmiči i sa modernim Porsche 911 na Nordschleife stazi. Spolja gledano, teško je uočiti bilo kakve bitne izmene koje bi ukazale na modifikacije koje se kriju ispod haube.

alfa_romeo_giulia_sprint_alfaholics_feb_2016_3

Ova Alfa Romeo Giulia Sprint i dalje izgleda prelepo kao i kada je bila pravljena u periodu između 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Za njen dizajn je zaslužan tada 17-godišnji Giorgetto Giugiaro. Ipak, Alfaholics ekipa nije dozvolila da sve ostane na lepom izgledu, već je ispod haube smestila motor sa 240 KS.

alfa_romeo_giulia_sprint_alfaholics_feb_2016_1

Naravno, to nije bilo dovoljno, već su promenili kompletno vešanje sa sportskim komponentama. Unapređene su i kočnice, delovi od ugljeničnih vlakana čime je težina smanjena na oko 900 kilograma. Sve to omogućava da u ovakvom izdanju Alfa Romeo Giulia Sprint obiće Nordschliefe stazu za manje od 8 minuta ukoliko je u rukama iskusnog i sposobnog vozača.

alfa_romeo_giulia_sprint_alfaholics_feb_2016_2

Da izazov bude veći, Alfaholics je radio u velikim ograničenjima zbog toga što su pokušali da zadrže automobil koliko god je to bilo moguće autentičnim, uključujući i zvuk iz sportskog izduva.

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply