NASLOVNA / TUNING / Alpha-N Performance nudi alternativu za BMW M4 GTS

Alpha-N Performance nudi alternativu za BMW M4 GTS

Alpha-N-BMW-M4-1

Nemačka tuning kompanija Alpha-N Performance pripremila je dobru alternativu za sve kupce koji iz ovih ili onih razloga nisu uspeli da kupe BMW M4 GTS.

U ANP-u su za osnovu tjunovanja koristili “obični” M4 čijim trolitarskim linijskim 6-cilindarskim biturbo motorom u ovom slučaju upravlja novi software, što je na kraju rezultiralo s 560 KS, 60 KS više od potencijala motora koji je BMW ponudio uz odavno rasprodat model M4 GTS koji je, podsećanja radi, bio dvostruko skuplji od standardnog M4.

Alpha-N-BMW-M4-3

S dodatnim konjskim snagama stigao je i novi softver za upravljanje 7-stepenim automatskim menjačem sa dva kvačila, koji je “pozajmljen” iz modela M4 GTS, a rekalibriran je i rad diferencijala i sistema za stabilnost i kontrolu prijanjanja. Pored Öhlinsovog podesivog vešanja, tu su i nove ultralagane 20-inčne felne iz programa renomirane italijanske kompanije OZ Racing.

Smanjenju mase pomogla su nova Recaro sedišta i karbonski poklopac motora, a za bolje hlađenje kočnica i optimalnije strujanje vazduha, automobil je dobio novi prednji branik. Pored standardnog zadnjeg difuzora u službi boljeg prijanjanja svakako je i karbonski spojler na poklopcu prtljažnika.

Najbolji dokaz da su u Alpha-N Performance uradili odličan posao je ostvareno vreme na stazi Nurburgring Nordschleife gde je M4 (mereno u varijanti BTG – 19,1 kilometar) “potrošio” 7 minuta i 20 sekundi.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Bez komentara: Modifikovani Nissan 350Z prekriven veštačkom travom

Japanci su poznati po prepravka automobila, kako mehanički, tako i karoserijski. Bilo da je u …

Leave a Reply