21/09/2023 10:10:52 AM
NASLOVNA / TESTOVI / VIDEO: Test Toyota C-HR Hybrid

VIDEO: Test Toyota C-HR Hybrid

Toyota C-HR raspolaže sa dužinom 4.360 mm, širinom 1.795 mm i visinom 1.555 mm (hibridna verzija) i sa međuosovinskim rastojanjem 2.640 mm, C-HR je identičan konceptu koji je predstavljen na salonu automobila u Parizu 2014.

toyota-C-HR

Serijska verzija ostala je verna osnovnim elementima tog koncepta – sa dizajnom spoljašnjosti nalik kupeu. Njegov osoben stil (Coupe High-Rider), dodatno je naglašen time što su ručice za otvaranje na zadnjim vratima sakrivene i integrisane u C stub vozila. Pored toga, spuštajuća linija krova završava se malim spojlerom, što dodatno ističe dinamičnost novog krosovera.

Kada je reč o motorizaciji, Toyota, C-HR raspolaže sa pogonom na prednje ili na sva 4 točka, ugrađuje se novi 1.2 litarski turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji je svoj debi imao u modelu Auris.

Sa 85 kW/116 KS i obrtnim momentom od 185 Nm (osnovnoj u verziji) omogućava ubrzanja od 0 do 100 km/h za 10,9 sekundi, maksimalnu brzinu do 190 km/h. Ova verzija emituje 125 g/km CO2 uz prosečnu potrošnju od 5,4 l/100 km.

Uz ovaj motor može da se dobije šestostepeni manuelni menjač ili automatik sa kontinuirano varijabilnom transmisijom (CVT). Ako se kupac odluči za CVT menjač, tada se izbor proširuje i na pogon 4×4. Pogledajte ovaj test Toyota C-HR automobila.

Vrh pogonske ponude čini hibridna verzija. Sa hibridnim pogonom poslednje generacije, C-HR se odlikuje emisijom ugljen-dioksida od svega 82 g/km. Istovremeno, prosečna potrošnja je samo 3,5 l/100 km.

Novi hibridni pogon koristi 1.8 litarski benzinski agregat sa 90 kW/122 KS, koji je lakši i efikasniji od prethodnog, a nudi i bolje performanse.

Toyota se postarala da C-HR bude poseban i po audio doživljaju, jer ovaj model može da bude opremljen JBL premijum audio sistemom koji obuhvata osmokanalno, stereo pojačalo od 576 vati sa devet zvučnika.

C-HR je potpuno originalan i u unutrašnjosti, koja je dizajnirana i napravljena u duhu novog Sensual Tech koncepta. U Toyoti objašnjavaju da on kombinuje visoko-tehnološku funkcionalnost sa senzualnim i otmenim stilom.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply