NASLOVNA / PREMIJERE / Ženeva: Predstavljen novi Hyundai Tucson

Ženeva: Predstavljen novi Hyundai Tucson

hyundai tucson 1

Hyundai je i zvanično najavio dolazak novog Tucsona na evropsko tržište, što je i najavljeno na sajmu automobila u Ženevi. Zanimljivo je i to da je novi automobil i dobio ime koje je nekada nosio, dok će ime ix35 biti zaboravljeno.

hyundai tucson 2

Novi Tucson ostaje u istoj klasi kao i pre, a čini se da je jedan od njegovih najvećih konkurenata u Evropi uparvo Renault Kadjar koji je takođe predstavljen tokom sajma u Ženevi. Tucson nosi gotovo iste dimenzije kao i Renault Kadjar, ali je dobio prtljažnik zapremine 513 litara (više od Kadjara), dok je kompletno uređenje u kabini drugačije nego pre.

hyundai tucson 3

Izlaganjem na sajmu posetioci su se uverili da sada u kabini dominiraju površine obloženo mekom plastikom, dok je Tucson dobio i moderne zabavne sisteme, kao i brojne sigurnosne elemente nove generacije.

hyundai tucson 4

Kao što je ranije i bilo objavljeno, Tucson za Evropu nasleđuje motore iz poznatog ix35, a radi se o 1,6 litarskim benzincima i dizelašima sa rasponom snage od 115KS do 176KS. Tu je i dvolitarski CRDi sa 136KS i sa 184KS.

Predstavljen i hibrid
Hyundai Tucson 48V Hybrid pokreće dvolitarski dizel motor sa 136KS i električni motor sa 14KS. Istina je da je snaga električnog motora mala, ali uz ukupnih 150KS, Tucson 48V Hybrid predstavlja i konačni ulazak hibrida na tržište jeftinih SUV-ova. Procenjeno je da ovaj hibridni sistem omogućava smanjenu potrošnju goriva i emisiju CO2 od 109 grama po kilometru. Posebno je važno to što ovaj sistem dodaje svega 20 kilograma na ukupnu masu Tucsona.

Pored serijskog Tucsona 48V Hybrid, Hyundai je u Ženevi predstavio i konceptni Tucson plug-in Hybrid Concept sa dizel motorom od 11 KS i sa električnim motorom sa 68KS (električni motor pokreće zadnje točkove). Uz baterije kapaciteta 10,7 kWh, ovaj automobil osposobljen je za putovanje do 50 kilometara koristeći samo električnu energiju.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …