NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Nova Škoda Karoq

VIDEO: Nova Škoda Karoq

Karoq, Škodin novi SUV, predstavljen je na gala svečanosti u Stokholmu. Po izgledu i dimenzijama, Karoq veoma podseća na Kodiaq.

Škoda-Karoq-1

Unutrašnjost vozila karakterišu svedene linije, tipične za novu generaciju Škodinih modela. Na vrhu centralne konzole nalazi se veliki ekran multimedijalnog uređaja, opremljenog sistemima Android Auto i Apple CarPlay koji omogućuju potpunu povezivost sa smartphone uređajima. Takođe, Karoq je i prvi Škodin model koji kao opciju u ponudi ima digitalnu instrument tablu, umesto klasične analogne.

Škoda-Karoq-3

Za sada postoji pet pogonskih jedinica. Osnovni benzinac je 1.0 litarski TSI sa 115 kd i 175 Nm, a u ponudi je i jači, 1.5 TSI agregat sa 150 ks i 250 Nm.
Što se tiče dizel motora, postoje tri opcije. Najslabiji dizel motor je 1.6 TDI sa 115 ks i 250 Nm, a na raspolaganju su i dve varijante 2.0 TDI agregata, sa 150 ks i 300 Nm i sa 190 ks i 400 Nm.
Većina ponuđenih motora mogu se naručiti ili sa šestobrzinskim manuelnim menjačem ili sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom. Izuzetak je najsnažnija dizel verzija koja se standardno isporučuje sa DSG menjačem i pogonom na sva 4 točka.
Osnovne verzije Škode Karoq biće dostupne isključivo sa prednjim pogonom, dok će skuplje varijante imati 4×4 pogon.

Škoda-Karoq-2

Na novom Karoq-u nisu izostali ni brojni bezbednosni elektronski sistemi, poput asistencije prilikom parkiranja (Park Assist), sistema koji upozorava na neželjeno napuštanje vozne trake kojom se automobil kreće (Lane Assist) ili sistema koji pomaže vozaču u uslovima gradskih gužvi i stani-kreni vožnji (Traffic Jam Assist).
Tu su još i adaptivni tempomat, sistem koji upozorava na prisustvo drugih vozila u mrtvom uglu vozača, pomoć pri kočenju u slučaju opasnosti od frontalnog sudara, kao i sistem za detekciju pešaka.

Škoda je najavila da će Karoq stići u prodajne salone u drugoj polovini 2017, ali cena ovog vozila za sada nije poznata.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply