NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Citroen C3 Aircross

VIDEO: Citroen C3 Aircross

Nakon pojavljivanja u vidu koncepta na poslednjem sajmu automobila u Ženevi, i premijere C5 Aircorssa, Citroen je prikazao i C3 Aircross. Ovaj model zamišljen je kao zamena za dosadašnji C3 Picasso.

Citroen-C3-Aircross-1

Podrazumeva se da se C3 Aircross predviđen za serijsku proizvodnju razlikuje od pomenutog koncepta iz Ženeve. Serijski C3 Aircross dobio je konvencionalna vrata, a i unutrašnjost je ublažena i prilagođena serijskom modelu. S tim u vezi treba reći da je ekran osetljiv na dodir ovde manji nego kod koncepta (u serijskom modelu ima 7.0 inča), dok je naslon zadnje klizne klupe podeljen u odnosu 2/3 i 1/3.

Citroen-C3-Aircross-3

Ponuda između ostalog obuhvata i head-up displej, zadnju kameru, Grip Contol, automatsko kočenje u gradu, Hill descent assist, Park assist, 3D navigaciju sa glasovnim prepoznavanjem, sistem upozorenja na vozilo u mrtvom uglu, bežično punjenje za Smartphone, Android Auto, Apple CarPlay i MirrorLink.

Zadnja sedišta mogu da se pomeraju 150 mm napred/nazad, pa se zapremina prtljažnika kreće od 410 do 520 litara (1289 litara sa obrenim zadnjim sedištima).

Citroen-C3-Aircross-4

C3 Aircross će se proizvoditi u Saragosi u Španiji. Što se tiče motora, u ponudi su benzinci 1.2 PureTech sa 82, 110 i 130KS kao i dizelaš 1.6 BlueHDi sa 100 i 120KS. Takođe, kupci će moći da biraju između manuelnog (sa 5 i 6 stepeni) ili EAT6 automatskog menjača.

Iz Citroen-a najavljuju i brojne mogućnosti za personalizaciju, pa će tako kupcima biti na raspolaganju osam boja eksterijera, četiri opciona kolor paketa, četiri boje krova i pet šema za dizajn enterijera.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply