NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: BMW i3S

VIDEO: BMW i3S

Još od debija BMW-a i3 2014. godine, fanovi su se nadali nekoj sportskijoj varijanti BMW-ovog električnog automobila. Gledajući na i3 i njegov dizajn, prosečni kupac bi mogao da pretpostavi da je i3 još samo jedan u nizu standardizovanih električnih vozila bez mnogo šarma. Međutim, kada se oproba u vožnji, odmah se prepoznaje potencijal. Zahvaljujući maloj težini, niskom centru gravitacije, ugljeničnim vlaknima i robusnom malom električnom motoru, BMW i3 je u stvari zaista zabavan za vožnju. Ukoliko mu se pritom doda i sportsko oslanjanje i više snage, rezultat je BMW i3S.

BMW-i3S-1

BMW i3S je baš ono za šta se izdaje. To je i3 sa nekoliko sportskih komponenti. Ipak, ne može se pomešati sa pravim sportskim automobilom.

Spolja se ne razlikuje mnogo od osveženog BMW-a i3. Ima identičan dizajn i oblik, a trimovi su na istom mestu kao kod novog i3. Ipak, da bi se razlikovao, trimovi i dizajn su crne boje. Ovo mu daje sportskiji, agresivniji izgled, ali daleko od toga da ga dijametralno razlikuje od standardnog i3.

BMW-i3S-3

Ono što se odmah primećuje su šire gume. Gume su šire za 40mm i to novom BMW i3S daje više stabilnosti i dodaje na agresivnosti. Oslanjanje je spušteno za 10mm, a sa novim točkovima, specijalno napravljenim za i3S, ima lepo držanje. Radi se o 20-inčnim alu točkovima koji izgledaju sportski, i čine da sam automobil deluje manje kao da je izašao iz nekog crtaća.

BMW-i3S-2

U skladu sa činjenicom da se radi o sportskoj verziji, pored novog oslanjanja i točkova, BMW i3S dobija i pojačanje snage. Sada koristi snažniji motor od 184 KS i 270 Nm, koji mu omogućava da od 0-100 km/h stigne za 6.8 sekundi, što je gotovo za pola sekunde brže od standardne verzije. Sa tim brojkama može da se nosi i sa automobilima kao što je Golf, što je impresivno za mali električni autić kakav je i3S.

BMW-i3S-5

Što se tiče ostalih elemenata, i3S je više-manje isti kao i standardna osvežena verzija i3.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply