20/09/2020 10:32:39 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / Veliko interesovanje kupaca za Rashid Al Shaali Dubai Roadster

Veliko interesovanje kupaca za Rashid Al Shaali Dubai Roadster

Ako su po nečemu poznati Ujedinjeni Arapski Emirati onda su to brdo nafte, šeici i veliki broj svakakvih sportskih automobila koji se mogu videti na njihovim putevima. Oni su poznati po kupovini egzotičnih sportista, a ne po proizvodnji istih. Taj deo možda će se promeniti u skoroj budućnosti jer pre nekoliko meseci najavljeni Dubai Roadster (iza koga stoji Rashid Al Shaali) već generiše veliki interes kod potencijalnih kupaca.

 

dubai r 11

Iako Rashid Al Shaali i njegov tim još uvek nemaju spreman ni prvi prototip svog roadstera, društvo iza ovog projekta već je primilo nekoliko narudžbina za ovaj egzotični sportski dvosed. On trenutno postoji tek u glavama inženjera i na nekoliko kompjuterski generisanih fotografija, ali to automobilske fanatike koji si to mogu priuštiti nije sprečilo da naruče koji primerak.

 

dubai r 111

Kada bude završen sledeće godine Dubai Roadster pokretaće V8 benzinac sa 400KS koji će biti smešten u aluminijumski okvir skriven ispod šasije od karbona i staklo-plastike. Društvo iz Dubaija planira da proizvede 25 primeraka ovog dvoseda (po ceni od oko 110.000 dolara), a koji će biti predstavljen na Dubai Motor Showu sledeće godine.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply