23/04/2021 12:53:52 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Toyota Yaris Ativ

Toyota Yaris Ativ

Toyota-Yaris-Ativ-1

Nova Toyota Yaris Ativ sedan je oficijelno predstavljena na Tajlandu, nekoliko dana nakon teaser videa. Automobil je baziran na modelu Vios koji se tamo trenutno prodaje, ali dolazi sa manjim motorom kako bi se uklopio u stroga tajlandska Eco Car pravila. Takmičiće se protiv drugih automobila kao što su Honda Brio Amaze, Mitsubishi Attrage i Suzuki Ciaz.

Svih šet varijanti – J Eco, J, E, G and S – pokretaće 1.2-litarski dual VVT-i četvorocilindrični motor uparen sa Super CVT-i automatskim menjačem. 3NR-FE pogon je identičan onom koji se može videti u Yaris hečbeku (takođe Eco Car), sa 86 KS i 108 Nm.

Yaris Ativ ima unikatni prednji i zadnji deo kako bi se razlikovao od Vios-a. Veliki donji gril dominira prednjim delom sedana, sa tipičnom kombinacijom Toyota V svetala i grila na gornjoj sekciji.

Toyota-Yaris-Ativ-2

Što se tiče opreme, E, G i S varijante imaju 15-inčne alu točkove dok J i J Eco imaju 15- i 14-inčni čelične. Unutra, fabrička sedišta su standardna za sve verzije, sa kontrolama umotanim u kožu ili uretan, zavisno od verzije. Takođe, trimovi na vratima variraju od kožnih (sa crvenim šavovima) do fabričkih materijala, a boja enterijera koja se nudi podrazumeva crnu i bež varijantu.

S model dobija najviše opreme, sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, automatskom klimom, 4.2-inčnim multi-info displejem, Optitron setom instrumenata, šest zvučnika, keyless entry sistemom i pokretanjem vozila na dugme.

Toyota-Yaris-Ativ-3

Kad je u pitanju sigurnost, Yaris Ativ dolazi sa sedam airbag-ova (napred, sa strane, zavese i za vozačeva kolena), VSC, traction control, hill start assist, ABS sa EBD i brake assist sistemom. Sve ovo je standardno za svaku verziju sedana, što za Eco Car uopšte nije loše.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply