NASLOVNA / PREMIJERE / Toyota HiLux SR

Toyota HiLux SR

toyota-hiLux-1

Japanski brend Toyota najavio je promene koje povećavaju mogućnosti 4×4 SR pikap modela duple kabine.

Sada će kupci popularnog HiLux-a moći posebno da opreme svoje modele satelitskom navigacijom i aluminijumskim felnama, a da pritom ne istupe iz opsega cena vrhunskog modela iz linije SR5.

Sveukupno, Toyota je otkrila 10 novih varijanti koje će efektivno zameniti 10 koje se nešto sporije prodaju, uključujući i vozila koje pokreće V6 motor, kao nešto više od polovine jednog procenta ukupne HiLux prodaje.

toyota-hiLux-2

Ovi potezi su veoma značajni za liniju HiLux kako bi nastavila da postavlja nove rekorde prodaje, koji su prema zahtevima kupaca iznosili 13,7% do kraja avgusta ove godine. Ovaj model predstavlja najbolje prodavano vozilo kompanije u drugoj godini za redom i jedina je linija ovog tipa koja je odnela ovu titulu.

Izvršni direktor kompanije Toyota Toni Kramb, izjavio je da redizajniranje i dalje ojačavanje ove linije modela može dovesti do veće prodaje, koja drži primat u poslednjih šest meseci, probijajući sve mesečne rekorde u prodaji i to tokom poslednjih četiri puta ove godine.

Redizajnirani model HiLux kreće sa prodajom od šestog oktobra, a u međuvremenu, kompanija Toyota obezbeđuje daleko bolje mogućnosti, pogodnosti i izdržljivosti od trenutnih SR i SR5 modela iz opsega, uz minimalne cenovne razlike.

toyota-hiLux-3

HiLux nudi vozačke karakteristike, obrtni momenat i ekonomičnu potrošnju goriva četvorolitarskih turbo dizel motora koji poseduju 2,4 ili 2,8 litara zapremine. U 4×4 Hi-Rider varijantama, jedinica zapremine 2,8 litara isporčuje maksimalnu snagu od 130 kW pri 3.400 motornih rotacija u minuti, dok se obrni momenat zaustavlja na 450 Nm prilikom dostizanja 1.600 do 2.400 rpm, u automatskoj verziji ili 420 Nm obrtnog momenta u manualnim varijantama.

Vrhunski model SR5 4×4 duple kabine troši 7,6 litara na 100 pređenih kilometara sa manualnim i 8,5 litara na 100 km automatskim menjačima. HiLux je takođe dostupan sa četvorocilindričnom benzinskom varijantom motora zapremine 2,7 litara i 4×2 WorkMate jednodelnom ili duplom kabinom.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply