NASLOVNA / PREMIJERE / Qoros Young SUV

Qoros Young SUV

Qoros-Young-1

Novi crossover Qoros Model Young biće predstavljen danas na Sajmu automobila u Čengduu, u Kini. Qoros Model Young dosta liči na Chery Tiggo 7, a razlog je to što je Qoros stvoren tako da bude originalna mašina, da ima odgovarajuć dizajn, ali i da ima opremu i nivo sigurnosti koji odgovara Evropskom nivou. Da bi ovo postigli, SP je zaposlio bivšeg dizajnera Mini Morrisa, Gerta Hildebranda, kao i veliki broj drugih stranih eksperata.

Qoros-Young-2

Quros je u Evropi doživeo debakl, gde je jedino distributer u Bratislavi uspeo da u 2013. proda 51 automobil. Na domaćem tržištu takođe ne ide baš najbolje, jer se 24 hiljade prodatih primeraka prema lokalnim standardima smatra lošim rezultatom. Kompanija razmatra mogućnost da počnu sa prodajom u Južnoj Americi, ali su za to potrebni novac i plan za koji trenutno firma nema niti sredstava niti ljudstva.

Qoros Young model je 450cm dugačak SUV, koji za osnovu koristi Chery Tiggo 7. Ispod haube je 1.5-litarski turbo benzinac sa 152 KS, uparen sa šestostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Razlikuje se od Chery Tiggo modela po različitim branicima, znački i nekim ukrasima.

Qoros-Young-3

Očekuje se da će izraelsko-kineska firma izbaciti još jedan model do kraja godine, a ako ih to, i najavljeni električni sportski automobil Qoros Model K-EV (koji koristi tehnologiju Koenigsegg superautomobila) ne spasi, to bi mogao da bude kraj za Qoros.

Prodaja Qoros Young-a na kineskom tržištu počinje u novembru, sa cenom od oko 18.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply