NASLOVNA / PREMIJERE / Novi Volkswagen Passat (B8)

Novi Volkswagen Passat (B8)

Kao što je bilo i najavljeno, Volkswagen je danas objavio prve zvanične fotografije nove generacije svog bestselera Passata (dosadašnje generacije su od 1973. godine do danas proizvedene u oko 22 miliona primeraka).

 

3

 

4

 

5

 

Nemci su inače u prethodnom periodu u javnost puštali određene informacije o Passatu B8, kao i teaser crteže kako bi držali pažnju javnosti sve do njegove premijere. Tako je recimo pre nekoliko meseci na Vienna Motor Symposium u Beču Volkswagen otkrio da će novi Passat između ostalog dobiti i novi 2,0 litarski TDI biturbo motor sa 176 kW/240KS, kao i to da će u ponudi ponovo biti i karavanski Passat Variant čija proizvodnja će ove jeseni početi u Zwickau fabrici u Nemačkoj.

 

6

 

7

 

8

 

Passat B8 je danas dakle doživeo svoju internet prezentaciju, dok će šira javnost moći da ga upozna na sajmu automobila u Parizu. Što se izgleda tiče, a imajući na umu činjenicu da u Volkswagenu ne eksperimentišu sa dizajnom svojih najprodavanijih modela, ne iznenađuje da ni novi Passat ne donosi revoluciju po tom pitanju. Od VW-a se to ionako ne očekuje i oni jednostavno igraju na sigurno.

 

1

 

2

 

Novi Passat je naravno napravljen na VW MQB paltformi, a kao i obično kupcima će na raspolaganju biti bogata paleta benzinskih i dizel motora, kao i verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka. Passat B8 je dugačak 4767 mm (međuosovinsko rastojanje je povećano za 79 mm, na 2,79 metra), širina je 1832 mm, visina 1456 mm i njegova težina je u proseku smanjena za 85 kg, a Volkswagen navodi i da je potrošnja goriva u proseku smanjena za oko 20 odsto u poređenju sa dosadašnjim modelom.

 

vw p 1111111

 

vw p 11111111

 

Takođe, ističe se da je unutrašnjost prostranija i komfornija (sa više mesta za putnike pozadi), sa kvalitetnijim materijalima, a pominju se i head-up displej, sedišta sa ventilacijom i masažom, nova generacija entertainment i navigacionog sistema, najmoderniji sistemi za pomoć vozaču, kao i prtljažnik sa povećanom zapreminom. Prtljažnik je kod limuzine povećan za 21 litar (na 586 litara), a kod karavana za 47 litara (ima 650 litara, odnosno 1780 litara sa oborenim zadnjim sedištima).

 

Treba pomenuti i LED svetla, Dynamic Light Assist, sistem pomoći pri parkiranju, sistem pomoći pri vući prikolice, digitalnu instrument tablu po uzoru na Audi, sistem automatskog kočenja, sistem pomoći u saobraćajnim gužvama…

 

U ponudi će takođe ponovo biti i R Line design paket sa nešto atraktirvnijim eksterijerom i bogatijom opremom.

 

Što se palete motora tiče, u ponudi će biti 1.6 TDI i 2.0 TDI dizelaši sa rasponom snage od 88 kW/120KS do 176 kW/240KS (ovaj potonji sa 500 Nm), kao i benzinci 1.4L, 1.8L i 2.0L sa rasponom od 92 kW/125KS do 206 kW/280KS.

 

Kasnije će stići i plug-in hibridna verzija sa 211KS i sa baterijama kapaciteta 9.9 kWh, koja će samo na struju moći da pređe do 50 km, dok će ukupna autonomija iznositi 966 km.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Jedan komentar

  1. Malo dosadan zadnji kraj, ostatak dobar…

Leave a Reply