NASLOVNA / PREMIJERE / Prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacie za Hyundai i20 za 2015tu

Prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacie za Hyundai i20 za 2015tu

Predstavljen je Hyundai i20 za 2015tu godinu. Hyundai je objavio prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacie druge generacije modela i20.

 

hyndai-i20-2015

Iako se o originalnosti dizajna novog i20 može polemisati, nema sumnje da je Hyundai napravio veliki pomak u odnosu na prvu generaciju ovog modela.

 

Postavljen na novu platformu, automobil je porastao u dužinu na 4.035 mm, a što je još važnije povećano je i međuosovinsko rastojanje.

 

Razmak između prednjih i zadnjih točkova veći je za 45 mm i sada iznosi 2.570 mm, pa će oni koji sede na zadnjim sedištima moći više da ispruže noge i da uživaju u udobnijoj vožnji. Osim toga, vlasnici novog i20 imaće na raspolaganju i prostrani prtljažnik od 320 l.

 

Verzije sa bogatijim paketima imaće u ponudi LED farove i stop svetla, zadnju kameru i pokretni panoramski stakleni krov.

 

hyndai-i20-2015-1

Na fotografije unutrašnjosti moraćemo da pričekamo još neko vreme, ali Hyundai je saopštio da će i20 imati novi multifunkcionalni volan podesiv u dva pravca, otvore za ventilaciju i “klimu” za putnike na zadnjim sedištima, naslon za ruku između vozača i suvozača, ispod koga se nalazi kaseta za otklanjanje sitnica, kao i podešavanje vozačevog sedišta po visini.

 

Automobil će biti opremljen i modernom Supervision instrument tablom, USB i AUX priključcima i Bluetooth konekcijom, kao i elektropreklapajućim spoljnim retrovizorima.

 

Za sada nije poznato koji motori će biti dostupni u Evropi, ali model namenjen indijskom tržištu biće opremljen 1.2 litarskim benzincem sa 83 ks i 1.4 litarskim CRDi dizel motorm koji proizvodi 90 ks, pri čemu je dizelaš uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

 

Novi Hyundai i20 imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply