NASLOVNA / PREMIJERE / Predstavljen Volkswagen Golf Alltrack

Predstavljen Volkswagen Golf Alltrack

Prošle godine predstavlejna karavanska verzija Golfa VII, a zatim se pojavila i informacija da bi Nemci mogli da predstave i njegovu Alltrack (pro)terensku varijantu, napravljenu po uzoru na Passat Alltrack. To se sada i desilo, a zvanična premijera će se održati početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu.

Dakle, kao i kod pomenutog Passata Alltrack, i Golf Alltrack je dobio veći klirens (+ 20 mm), nešto atraktivniji spoljašnji izgled (robusniji branici, zaštitni elementi, krovni nosači, srebrni retrovizori), veće alu točkove i bogatiju opremu.

vw all 2

Golf Alltrack će se nuditi sa četiri turbo motora, a svi će biti sa 4Motion pogonom na sva četiri točka. Ranije se inače govorilo da će u ponudi biti i verzije sa samo prednjim pogonom, ali nije isključeno da se takve verzije ipak kasnije pojave, kao jeftinija opcija.

vw all 22

Kako bilo, na početku će kupcima na raspolaganju stajati 1.8 TSI benzinac sa 180KS (do 100 km/h ubrzava za 7,8 sekundi, može do 217 km/h, potrošnja goriva 6,8 l/100 km), kao i tri dizelaša. To su 1.6 TDI sa 110KS (do 100 km/h stiže za 12,1 sekundu), 2.0 TDI sa 150KS i 2.0 TDI sa 184KS.

vw all 222

Dva najsnažnija motora u ponudi (benzinac sa 180KS i dizelaš sa 184KS) dolaze serijski sa DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Prodaja Golf Alltrack će početi sledeće godine, a cene u Velikoj Britaniji će startovati od oko 23.000 funti (oko 29.300 evra).

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply