16/08/2018 12:21:08 PM
NASLOVNA / HOT / Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porsche-Panamera-Turbo-S-Hybrid-1

Porsche je predstavio novi Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Predviđen da se prodaje uz hečbek varijantu, plug-in model ima 4.0-litarski twin-turbo V8 motor sa 542 KS, podržan od strane hibridne kombinacije 14.1 kWh litijum-jonske baterije i elektromotora od 134 KS, što sveukupnu snagu određuje na 670 KS i 850 Nm.

Porsche-Panamera-Turbo-S-Hybrid-2

Zahvaljujući pogonu na sva četiri točka i velikoj snazi, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo ubrzava iz mesta do 100 km/h za samo 3.4 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 310 km/h. Ono što je još impresivnije je da model troši samo 3 litra goriva na pređenih 100 km, i da 49 km može da pređe samo na bateriju. Kada se baterija potroši, napuniće se za 2.4-6 sati, u zavisnosti od punjača.

Porsche-Panamera-Turbo-S-Hybrid-3

Pored vrhunskog hibridnog pogona, model podrazumeva 4+1 konfiguraciju sedenja i 425 litara prostora za prtljag. Ako se obore zadnja sedišta, ta zapremina se povećava na 1.295 litara.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo je trenutno dostupan za naručivanje, a cene u Nemačkoj startuju sa 188.400 dolara.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Volkswagen-Scirocco-1

Volkswagen kreće u ozbiljne rekonstrukcije

Nemački automobilski gigant Volkswagen se menja – kompanija je u četvrtak uveče potvrdila da će …

Leave a Reply