NASLOVNA / PREMIJERE / Počela proizvodnja Škode Kodiaq

Počela proizvodnja Škode Kodiaq

skoda-kodiaq

Fabrika koja se nalazi u blizini granice sa Poljskom, značajno je preuređena kako bi bila spremna za serijsku proizvodnju modela Kodiaq. Prošireni su kapaciteti postrojenja za izradu delova karoserije i za farbanje automobila, a u Škodi kažu da će se radovi na unapređenju fabrike nastaviti i u narednim godinama kako bi se kapacitet pogona povećao na 280.000 vozila godišnje.

Zahvaljujući tome, posao će dobiti još 2.000 radnika, pa će u fabrici ukupno biti zaposleno 7.900 ljudi.

Pogon Kvasini postoji već 82 godine, a osim Kodiaqa, u njemu se proizvodi i Superb, u limuzinskoj i karavan verziju, kao i Škoda Yeti. U 2015, sa proizvodnih traka sišlo je 142.000 vozila.

Inače, Škoda ima još dve fabrike u Češkoj, ali i postrojenja u Slovačkoj, Rusiji, Indiji i Kini. U ovim pogonima godišnje se proizvede preko milion automobila.

Škoda Kodiaq imala je zvaničnu svetsku premijeru na nedavno završenom auto-salonu u Parizu, a javnosti je prvi put predstavljena na svečanosti u Berlinu, početkom septembra.

Automobil se može naručiti u verzijama sa 5 ili 7 sedišta, sa 1.4 i 2.0 benzinskim motorima u rasponu snage od 125 do 180 ks i 2.0 TDI dizel varijantama sa 150 ili 190 ks. U zavisnosti od vrste motora, Kodiaq se isporučuje sa prednjim ili 4×4 pogonom, dok su opcije za prenosne sisteme manuelni šestobrzinski, i automatizovani šestostepeni i sedmostepeni menjači sa duplim kvačilom.

Izvor: b92.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply