NASLOVNA / PREMIJERE / Pariz 2014: Predstavljen Nissan Pulsar Nismo

Pariz 2014: Predstavljen Nissan Pulsar Nismo

Na sajmu u Parizu Nissan je predstavio svoju verziju Nismo verziju Pulsar modela. Za znatno upadljiviju pojavu u odnosu na standardni model zaslužan je agresivan „stajling“, u stilu pravog „hot hatch“ automobila, sa bodykitom kojeg se ne bi postideli ni neki trkački modeli. Impozantni aerodinamički dodaci, ne samo na prednjem delu vozila, već i na bokovima i pozadi, jasno stavljaju do znanja da je reč o najsnažnijoj verziji u Pulsar gami.

Nissan-nismo-pulsar-paris-2014

Veliki usisnici i usmerivači vazduha na prednjem delu jednako su „ispraćeni“ karbonskim repnim spojlerom i difuzorom vazduha integrisanim u zadnji odbojnik, iz kojeg vire centralno pozicionirane dve izduvne cevi. Ispod „naduvanih“ blatobrana kriju se petokraki NISMO točkovi sa pneumaticima dimenzija 235/35 R19. Za pogon je odabrana 1,6-litarska turbo benzinska jedinica koja raspolaže sa 250 konjskih snaga, dok se prema najavama, očekuje još snažnija NISMO RS verzija sa 275-280 „konja“!

Nissan-nismo-pulsar-paris-2014-2

Enterijer je izrađen u tipičnom NISMO stilu, sa crno-crvenim nijansama i obilnom primenom Alcantare, ne samo kada su u pitanju sedišta, već i upravljač i rukohvati vrata. Ostatak kokpita krase karbonske aplikacije, kao i kvalitetna koža. Za sada još uvek nema informacija kada će ovako „nabildovan“ Pulsar ući u serijsku proizvodnju, kao ni kada će se pojaviti u prodajnim salonima širom Evrope.

Nissan-nismo-pulsar-paris-2014-3

Nissan-nismo-pulsar-paris-2014-5

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply