NASLOVNA / PREMIJERE / Opel je jedini brend Stellantisa koji će učestvovati na sajmu automobila u Minhenu

Opel je jedini brend Stellantisa koji će učestvovati na sajmu automobila u Minhenu

Stellantis ima 14 automobilskih brendova, ali Opel će biti jedini od njih koji će učestvovati na septembarskom IAA Mobility sajmu u Minhenu.

To je za nemački Automobilwoche potvrdio i portparol Stellantisa.

Opel će izložiti nekoliko električnih vozila na sajmu u Minhenu, uključujući Astru Sports Tourer Electric i Corsu Electric. Treći “za sada ostaje iznenađenje”, rekao je portparol.

Obnovljena Corsa Electric je prikazana ranije ove nedelje, a biće dostupna i u verziji sa više snage, dužim dometom i modifikovanim izgledom.

Najviše se ističe takozvani Vizor prednji deo, već primenjen na Astri, Grandlandu i Crosslandu. Farovi se sada opciono mogu naručiti i kao Matrix-LED jedinice, a izmena ima i na branicima i točkovima.

Opel je za unutrašnjost predvideo nove dezene sedišta, kao i novi dizajn volana. Potpuno digitalni kokpit sa novim infotainment sistemom od 10.0-inča je takođe dostupan. Integrisana Snapdragon Cockpit platforma kompanije Qualcomm Technologies omogućava poboljšani grafički prikaz sa funkcijama veštačke inteligencije, uz prirodno prepoznavanje govora preko „Hey Opel“.

Tu su i sistemi pomoći dizajnirani da vožnju i manevrisanje učine opuštenijim. Ponuda se kreće od nove panoramske kamere za vožnju unazad preko inteligentnog regulatora brzine do sistema upozorenja na prednji sudar sa automatskim kočenjem i detekcijom pešaka.

Corsa Electric će se nuditi sa 100 kW/136 KS i WLTP dometom od 357 km, ali i u jačoj varijanti sa 115 kW/156 KS, povećanom baterijom od 54 kWh (bruto) i dometom od 402 km. Baterija se može napuniti od 20 do 80 procenata za 30 minuta.

 

Izvor: autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply