NASLOVNA / PREMIJERE / Novi Subaru Impreza

Novi Subaru Impreza

Subaru-Impreza-1

Subaru je predstavio najnoviju generaciju Impreze za evropsko tržište na Sajmu automobila u Frankfurtu, nakon što su u julu objavili detalje i fotografije automobila.

Nova Impreza je tek drugi model sa Global Platform platformom, i japanski proizvođač tvrdi da njena čvršća šasija rezultira boljim odzivom, boljim upravljanjem i ubrzanjem.

Kada model bude lansiran u Velikoj Britaniji, inicijalno će imati 1.6-litarski boxer motor, pre nego što 2.0-litarski boxer bude dodat u paletu nešto kasnije. Iz Subaru-a kažu da je 70% delova 1.6-litarskog motora redizajnirano i da sada razvija 112 KS i 150 Nm. 2.0-litarska verzija nudiće 153 KS i 196 Nm.

Subaru-Impreza-2

Subaru Impreza ostaje fokusirana na to da vozač bude siguran, baš kao i drugi Subaru modeli. Kao rezultat toga, model podrazumeva EyeSight driver assist sistem i Adaptive Cruise Control, Automatic Pre-Collision Braking i Lane Departure i Sway Warning sisteme.

Vizuelno, nova Impreza ne predstavlja dramatično odstupanje od modela koji zamenjuje, tako da ostaje relativno prepoznatljiva. Neke od najupečatljivijih promena na eksterijeru podrazumevaju nova prednja i zadnja svetla, kao i unapređeni gril. Automobil će se u Velikoj Britaniji nuditi u pet boja: Crystal White Pearl, Venetian Red Pearl, Ice Silver Metallic, Dark Blue Pearl i Dark Grey Metallic.

Subaru-Impreza-3

U SAD prodaja Impreza-e će krenuti u jesen, sa cenama koje startuju 18.495 dolara.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply