NASLOVNA / PREMIJERE / Novi Audi R8 biće prikazan na sajmu automobila u Ženevi

Novi Audi R8 biće prikazan na sajmu automobila u Ženevi

audi r8 2

Dugo testiran Audi R8 koji je više puta snimljen na nemačkoj stazi Nirburgring napokon je u finalnoj fazi, da bi sada Audi potvrdio da će njegova svetska premijera biti održana početkom marta na sajmu u Ženevi.

Druga generacija R8-ice će se u Ženevi pojaviti kao Coupe i u električnoj e-tron verziji, dok je početak njegove proizvodnje planiran za jun (novi R8 Spyder se očekuje sredinom 2016. godine). U ponudi će po ranijim najavama ostati 4.2L V8 i 5.2L V10 motori, i to sa nešto većom snagom i smanjenom potrošnjom. Međutim, kasnije stiže i 4.0L twin-turbo V8.

123630-audi r8 21

Verzija sa V10 motorom će biti na raspolaganju i u Plus varijanti, i to sa oko 600 konja.

Novi R8 će biti za 59 kg lakši od sadašnje generacije, imaće duže međuosovinsko rastojanje i širi trag točkova, biće najverovatnije dostupan samo sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, a imaće i digitalnu instrument tablu i laserska svetla.

Mada je ranije najavljivano da će električni R8 e-tron raspolagati autonomijom od oko 400 km sada se govori da u Audiju rade na vozilu koje će moći da pređe oko 500 km.

Pominje se i R8 TDI, dok bi kasnije u ponudi mogao da se nađe i R8 plug-in hybrid. Naravno, ovo su sve nezvanične informacije.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply