NASLOVNA / PREMIJERE / Nova Opel Corsa odobrena

Nova Opel Corsa odobrena

Bilo je dosta nagađanja, ali je sada napokon potvrđeno: nova Opel Crosa biće predstavljena javnosti ove godine! Trenutno ulazi u serijsku proizvodnju, a finalne provere u “kamuflažnom” izdanju su u toku kako bi se fino “uštimovale” sve komponente. Corsa E ne donosi samo 1.0 ECOTEC benzinski motor nove generacije sa novim šestostepenim manuelnim menjačem, već može da se pohvali i novom šasijom i izvanredno podešenim upravljanjem.

 

Corsa-1

Opelovi inženjeri su u tajnosti izašli na puteve regije Palatinat jugoistočno od Frankfurta na Majni sa četiri prototipa kako bi verifikovali ispravnost modela. Test-vozila su bila opremljena novim, 1.0-litarskim tro-cilindarskim turbo motorom sa 85 kW/115 KS, sa Sport i Comfort šasijom. Radi poređenja, aktuelna Corsa 1.4 (74 kW/100 KS) i 1.4 Turbo (88 kW/120 KS) su bile u pratnji ovih test vozila.

 

Corsa-2
Članovi Opelovog borda direktora, uklučujući izvršnog direktora Dr Karla-Tomasa Nojmana, potpredsednika sektora za inženjering Majkla Ejblsona i potpredsednika sektora prodaje i postprodaje Pitera Kristijana Kusperta, stavili su novu generaciju Corsa modela “pod mikroskop”. Povratne informacije su veoma pozitivne, a primetan je i veliki pomak od Corsa D generacije. Pohvale na račun novog 1.0 ECOTEC motora su bile jednoglasne. Prednosti trocilindarskog motora – obrtni moment, vozne karakteristike i nivo buke, u kombinaciji sa novim menjačem i šasijom, predvode listu najvažnijih novina.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply