NASLOVNA / PREMIJERE / Nova Honda CR-V Hybrid u Frankfurtu

Nova Honda CR-V Hybrid u Frankfurtu

CR-V-Hybrid-1


PR saopštenje uvoznika Honde za Srbiju:

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu Honda planira da predstavi novi CR-V Hybrid prototip za evropsko tržište. Ovo je prvi Hondin SUV hibridni model i odlikuje ga redizajnirani izgled koji će naslediti i ostali CR-V modeli namenjeni evropskom tržištu.

Prototip CR-V Hybrid poseduje prepoznatljivu siluetu ovog najprodavanijeg SUV modela, revolucionarnog dizajna koji je istovremeno sofisticiran i sportski. Širi, viši i duži od prethodnih verzija, prototip novog CR-V Hybrid modela poseduje osvežen dizajn i upečatljiviji izgled spoljašnjosti koji je naglašen širim, “mišićavijim” lukovima točkova. Novi SUV savršeno uspostavlja balans elegancije i sportskog duha. Ima tanje A stubove koji povećavaju prostranost unutar vozila i veće točkove. Oštre linije su prisutne na haubi i zadnjim bočnim panelima, dok prednji kraj odlikuje osvežen Hondin izgled sa prepoznatljivim prednjim svetlima.

CR-V-Hybrid-2

Inteligentni višepogonski sistem i-MMD u Honda CR-V Hybrid prototipu sastoji se od dva agregata, električnog i 2.0l i-VTEC, četvorocilindričnog Atkinson benzinskog agregata, koji se koristi za vožnju ali i generisanje električne energije. Ovaj hibridni sistem ne zahteva konvencionalnu transmisiju i umesto toga koristi sistem fiksnih stepena prenosa. Između agregata i točkova postoji direktna veza i na taj način omogućen je bolji prenos obrtnog momenta. Sistem i-MMD samostalno određuje najefikasniji način korišćenja eleketrične energije i goriva, što znači da nema potrebe da vozač ručno podešava režime vožnje: EV Drive, Hybrid Drive i Engine Drive. U EV Drive režimu vožnje električni agregat se napaja samo iz baterija, pružajući vožnju bez emisije izduvnih gasova. U Hybrid Drive režimu vožnje agregat sa unutrašnjim sagorevanjem generiše električnu energiju i pogoni električni agregat. U ovom režimu višak snage agregata sa unutrašnjim sagorevanjem koristi se za punjenje baterija, a u Engine Drive režimu, točkove pogoni samo agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, sa dostupnom „boost“ funkcijom koja po potrebi aktivira električni u slučaju da je povremeno potrebno više snage. U većini slučajeva, tokom gradske vožnje, vozilo će biti ili u Hybrid Drive ili EV Drive režimu vožnje, radi optimalne efikasnosti.

CR-V-Hybrid-3

Honda CR-V model za 2018. godinu proizvodiće se u kombinaciji sa Hondinim 1.5l VTEC TURBO benzinskim motorom i sa 6-stepenom manuelnom transmisijom ili kontinualno varijabilnom CVT transmisijom. Potpuno novi CR-V model neće imati dizel varijantu na evropskim tržištima.

Više detalja o potpuno novom CR-V modelu za evropsko tržište biće objavljeno sledeće godine, prilikom predstavljanja modela koji će ući u serijsku proizvodnju, a zvaničan početak prodaje novog SUV modela na evropskom tržištu planira se za 2018. godinu.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply