NASLOVNA / PREMIJERE / Najavljen BMW Serije 2 Gran Coupe

Najavljen BMW Serije 2 Gran Coupe

BMW će još tokom ove godine predstaviti dugo očekivanu Seriju 2 Gran Coupe (interne oznake F44), što je danas i zvanično potvrđeno kratkim saopštenjem i zatamnjenom teaser slikom.

bmw

Serija 2 Gran Coupe će premijeru imati u novembru na sajmu automobila u Los Anđelesu, dok će prodaja startovati na proleće sledeće godine.

Poput nove Serije 1 koja se takođe očekuje ove godine, i Gran Coupe će dobiti UKL platformu sa prednjim pogonom ali će neke verzije imati i xDrive pogon na sva četiri točka.

U poređenju sa aktuelnom Serijom 2 Coupe budući Gran Coupe će naravno nuditi više mesta za putnike pozadi, uz nešto veću praktičnost i komfor. Ovde treba pomenuti da će međuosovinsko rastojanje kod Gran Coupea biti negde između 2690 mm (koliko ima Serija 2 Coupe) i 2810 mm (koliko ima Serija 3 sedan), kao i da će unutrašnjost biti slična onoj kod nove Serije 2 Coupe i Cabrio (čiji dolazak se očekuje tokom 2020. godine).

Uz benzinske i dizel verzije (sa motorima od 3 i 4 cilindra), Serija 2 Gran Coupe će navodno moći da se dobije i u M varijanti.

To znači da nas pored benzinskih verzija 218i, 220i, 225i, M235i kao i dizelaša 218d, 220d i 225d, očekuje i sportski M2 Gran Coupe sa 3,0 litarskim šestocilindrašem sa 365KS (u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim ili opcionim menjačem sa dvostrukim kvačilom).

M2 Gran Coupe bi trebalo da ima slične performanse kao i M2 Coupe, koji do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi i može do el. ograničenih 250 km/h.

Takođe, neki izvori pominju i Seriju 2 Gran Coupe sa plug-in hibridnim pogonom (kombinacija 1,5 litarskog trocilindričnog turbo benzinca, elektromotora, litijum-jonskih baterija i 8-stepenog automatskog menjača), čija oznaka bi trebalo da bude 225e Gran Coupe i koji bi samo na struju mogao da prelazi do 50 km.

Na kraju, Serija 2 Gran Coupe će se proizvoditi u BMW-ovoj fabrici u Lajpcigu.

Izvor – Autoblog.rs

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply