NASLOVNA / PREMIJERE / Mercedes S560e

Mercedes S560e

Mercedes-S560e-1

Nakon predstavljanja S560e sedana na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu, Mercedes je najavio da će njihov novi luksuzni plug-in model ući u prodaju u SAD u 2019. godini.

S560e ima inovativni hibridni pogon kod koga su pretvarač obrtnog momenta, kvačilo i električni motor svi grupisani zajedno u kućište. Takođe, hibridna transmisija je rezultat evolucije koja je za osnovu imala Mercedesov 9G-Tronic Plus automatic menjač.

Mercedes-S560e-2

Zahvaljujući ovakvoj postavci, S560e nudi “glatko ubrzanje bez bilo kakvog naprezanja” u hibridnom modu. Što se tiče električnog dometa, automobil može u kompletno električnom modu da pređe 40 km, što će učiniti svakodnevnu vožnju po gradu bar malo ekonomičnijom.

U odnosu na prethodne hibridne modele, S560e ima više prostora u prtljažniku zahvaljujući elektronici koja je ugrađena u zoni motora, dok su dimenzije 13.5 kWh litijum-jonske baterije manje od prethodne varijante.

Mercedes-S560e-3

Među mnogim sistemima ugrađenim u S560e, najimpresivniji je ECO Assist, kao i extended pre-entry climate control sistem koji omogućuje vozaču da modifikuje temperaturu u automobilu preko aplikacije. ECO Assist sa druge strane prikazuje preporuke što se tiče vožnje.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply