18/04/2024 12:41:32 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Mercedes GLC F-Cell

VIDEO: Mercedes GLC F-Cell

Novi GLC F-Cell debitovao je na Sajmu automobila u Frankfurtu. Automobil nudi domet od 437 km, sa električnom autonomijom do 49 km.

Mercedes-GLC-F-Cell-1

Inovativni pogon nudi snagu od 197 KS i 350 Nm. Iz Mercedesa tvrde da je sistem za gorivo u GLC-u nekih 30% kompaktniji od onog koji se nalazi u B- klasi F-Cell-a, što po prvi put omogućuje da bude u potpunosti smešten u zoni motora, kao da je konvencionalni motor.

Mercedes-GLC-F-Cell-2

U Mercedes-u su takođe bili u stanju da smanje korišćenje platine u ćeliji za gorivo za 90%, na taj način smanjujući potrošnju resursa i cenu samog sistema. Litijum-jonska baterija ima kapacitet od 13.8 kWh i nalazi se uz električni motor u zadnjem delu automobila. Iz kompanije kažu da joj je potrebno 1.5h da se potpuno napuni.

Mercedes-GLC-F-Cell-3

Na podu automobila su dva tanka od ugljeničnih vlakana u koje se smešta hydrogen, sa maksimalnim kapacitetom od 4.4 kg. Kompletna dopuna goriva traje samo tri minuta. Postoje tri operativna moda: Hybrid, pri kom automobil vuče snagu sa oba izvora, Battery koji podrazumeva samo kretanje na električnu energiju i Charge pri kojem je punjenje baterije prioritet.

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply