NASLOVNA / PREMIJERE / Mercedes GLB i zvanično

Mercedes GLB i zvanično

Nakon promocije koncepta na aprilskom sajmu automobila u Šangaju, Mercedes je danas predstavio i definitivnu, serijsku verziju SUV modela GLB.

mercedes glb

GLB je dakle još jedan Mercedesov novitet napravljen na MFA2 platformi, ali neće biti poslednji, u septembru naime stiže i nova generacija modela GLA.

mercedes glb

U odnosu na GLA, kod GLB-a je veći naglasak na prostranjoj kabini (biće dostupna i verzija sa tri reda i sedam sedišta), većem prtljažniku i nešto robusnijem izgledu (zaštita donjih delova, standardni krovni nosači).

mercedes glb

Takođe, na raspolaganju će između ostalog biti i LED High Performance prednja svetla i LED prednja svetla za maglu.

U standardnoj verziji sa pet sedišta naslon zadnje klupe je deljiv u odnosu 40:20:40, a treba napomenuti i da zadnja sedišta mogu da se pomeraju uzdužno.

mercedes glb

U varijanti sa sedam sedišta Mercedes je za putnike u trećem redu predvideo i bočne vazdušne zavese, držače za čaše, pretince.

mercedes glb

Imajući u vidu rođačke veze sa A, B i CLA klasom kao i budućom generacijom modela GLA, i GLB je dobio sličan enterijer, što podrazumeva i digitalnu intrument tablu, sedišta sa hlađenjem i masažom, kao i ventilacioni otvore u obliku turbine.

Posebno mesto i ovde zauzima infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, kao i inteligentno upravljanje glasom.

Treba pomenuti i ambijentalno osvetljenje, kao i sisteme Active Distance Assist, Active Lane Change Assist i Active Emergency Stop Assist.

GLB je inače dugačak 4634 mm, širok 1834 mm, visok 1658 i ima međuosovinsko rastojanje od 2829 mm. Što se zapremine prtljažnika tiče, ona se u verziji sa pet sedišta kreće od 560 do 1755 litara.

Što se game tiče, na početku će biti dostupne verzije GLB 200 (sa benzincem od 1332 kubika zapremine, 163KS i 250 Nm, uz 7-stepeni automatski menjač), GLB 250 4Matic (ima 2,0 litarski benzinac sa 224KS i 350 Nm, 8-stepeni automatik i pogon na sva četiri točka), GLB 200d (ima 2,0 litarski dizelaš sa 150KS i 320 Nm, 8-stepeni automatik), GLB 200d 4Matic (2,0 litarski dizelaš sa 150KS i 320 Nm, 8-stepeni automatik i pogon na sva četiri točka), kao i GLB 220d 4Matic (pod haubom je 2,0 litarski dizel agregat sa 190KS i 400 Nm, uz 8-stepeni automatik i pogon na sva četiri točka).

Kasnije stižu i nove verzije, među njima i sportrski AMG 35 sa 2,0 litarskim turbo benzincem i 306KS.

Sem ovih konvencionalnih verzija, tokom 2021. godine se u prodaji očekuje i potpuno električna verzija, verovatno pod oznakom EQB.

Proizvodnja Mercedesa GLB će se po ranijim najavama odvijati u Meksiku, ali i u fabrici u Pekingu, za potrebe kineskog tržišta.

Prodaja Mercedesa GLB će u Evropi startovati kasnije ove godije, dok cene još nisu saopštene.

Izvor:  Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply