NASLOVNA / PREMIJERE / Mazda CX-8

Mazda CX-8

Mazda-CX-8-1

Mazda CX-8 zamišljena je da preuzme ulogu glavnog crossover modela kompanije. Usvojen je zanimljivi KODO dizajn koji je osmišljen tako da u isto vreme bude „vanvremenski i edgy“.

Osnovni model dolazi opremljen sa LED svetlima i 17-inčnim alu točkovima. Skuplja varijanta dobija LED svetla za maglu, krovne šine i 19-inčne alu točkove.

Dimenzije CX-8 iznose: 4.900mm dužina, 1.840mm širina i 1.730mm visina. Ovo znači da je model za nekih 165mm kraći i 130mm uži od CX-9 koji se ne nudi u Japanu.

Mazda-CX-8-2

Modifikacije u unutrašnjosti podrazumevaju novi volan, metalni trim i infotainment sistem sa 7-inčnim displejem. Model takođe ima tri reda sedišta na koja može da se smesti sedam osoba. Što se tiče prtljažnog prostora, gepek je kapaciteta 239 litara, ali to može da se proširi na 572 litra ukoliko se obori treći red sedišta.

Biće i niz opcija za najskuplje verzije CX-8, uključujući tu tapacirung od Nappa kože i trimove od punog drveta. Kupci će moći da naruče specijalna sedišta razdvojena centralnom konzolom sa USB portovima za punjenje.

Mazda-CX-8-3

2.2-litarski SKYACTIV-D dizel motor nalazi se ispod haube i razvija 187 KS i 450 Nm. Uparen je sa šestostepenim automatskim menjačem i opcionim pogonom na sva četiri točka.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply