NASLOVNA / PREMIJERE / Maxus D90 za kinesko tržište

Maxus D90 za kinesko tržište

Maxus-D90-1

Ovo je novi Shangai Maxus D90 SUV, model za serijsku proizvodnju koji veoma liči na prošlogodišnji concept. Ono što prvo upada u oči kada se pogleda Maxus D90 svakako je impresivni gril sa velikim Maxus znakom na sredini. Inače D90 imaće premijeru na Sajmu automobila u Šangaju, a na kineskom tržištu naći će se u trećem kvartalu.

Shangai Maxus je brend koji potpada pod Shangai Automotive Industry Corporation (SAIC). SAIC je kupio Maxus od Britanske LDV Group 2010. Maxus V80 je predstavljen u septembru 2011. godine, a 2014. kompanija je izbacila G10. V80 je čisto komercijalno vozilo, dok je veliki MPV G10 automobil koji potpada u kategoriju vozila koja se često koriste kao aerodromski taksi. G90 će biti nešto potpuno novo, i prvi model kompanije koji je putnički automobil. Verovatno će koristiti istu platformu kao i Roewe i MG SUV-ijevi.

Maxus-D90-2

Enterijer krasi velika digitalna instrument tabla sa 12-inčnim ekranom osetljivim na dodir, kožna sedišta i kožni volan, kao i mali paneli od drveta ugrađeni u vrata.

Što se motora tiče, Maxus D90 pokretaće 2.0 turbo motor sa 224 KS i 360 Nm, uparen sa šestostepenim automatikom. Pogon će biti na sva četiri točka. U ponudi će biti verzija sa pet, šest i sedam sedišta.

Maxus-D90-3

Ostala oprema između ostalog podrazumeva ABS, ESP, prednje i bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, automatsku klimu, adaptivni tempomat, sistem kontrole pritiska u gumama.

Cena je određena na 156.700 juena, što je nekih 20.260 evra.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply